Re: odstupné po rodičovské dovolené
Odstupné bude spočítáno z pravděpodobného výdělku. To je takový hodinový výdělek, kterého byste asi dosáhla, kdybyste bývala ve 4. čtvrtletí odpracovala aspoň 21 směn. Tento pravděpodobný (tzn. nejvíce se blížící pravdě) určí zaměstnavatel. Buď vezme Váš základ a k tomu přidá prémie, které byste bývala dostala, kdybyste bývala pracovala nebo vezme průměr, který má Vaše kolegyně, která dělá stejnou práci jako Vy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 10:30
Dobrý den, rodičovsou dovovelou jsem ukončila dne 27.12.2010 a nastoupila do zaměstnání. K 31.12.2010 mi byla doručena výpově%d dle § 52 ZP písm.c s dvouměsíční výpovědní lhůtou, která končí k 28.2.2011, mám nárok na tříměsíční odstupné. Z čeho se mi prosím bude počítat odstupné, když jsem za předcházející čtvrtletí dosáhla přijmu jen za část prosince a to cca 2800,-Kč hrubého. Moje měsíční hrubá mzda činila před nástupem na MD 9500,-Kč, týdenní pracovní úvazek je 5 dní - 40 hod.. Může mi prosím někdo spočítat kolik dostanu na odstupném? Nebo jak si ho mám vypočítat? Děkuji moc.