Re: sleva na manželku
snad jen oddací list, že jsou manžele, však v prohlášení podepisuje, že jspu údaje pravdivé atd.
Re: sleva na manželku
Omlouvám se, spletla jsem se, ta pravdivá částka se tam nepíše, jen tam prohlašuje, že nepřesáhla 68000 (to je tam předtištěné) a od kdy do kdy s ním žila ve spol. domácnosti (to tam doplní). A zda byla nebo nebyla ZTP (to tam taky doplní), na ZTP manželku nebo manžela je sleva dvojnásobná.
Když nebyli manželé celý rok, ale např. se v červenci vzali, uplatní se jen poměrná část té slevy - za každý měsíc, na jehož počátku byli manželé. Ale i v tomto případě se příjmy posuzují celoroční.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 12:26
Máme zaměstnance, jehož manželka je na mateřské dovolené a pobírá rodičovský příspěvek. Jak mi doloží, že její příjem nepřesahuje 68 000,-Kč? Stačí čestné prohlášení nebo musí donést nějaké potvrzení od sociálky? A pokud má manželka zaměstnavatele, ale hranici 68.000,-Kč nepřekročí, tak mi musí doložit Potvrzení o zdanitelných příjmech? Děkuji za odpověď