Re: dohoda o provedení práce a PROHLÁŠEN
No, když k nám lidi nastoupili z ÚP, tak jim tam vyplňuji to období, po které byli evidovaní na ÚP.
Proč? Dříve to smysl mělo, protože když byli na ÚP, tak nemohli být současně zaměstnaní, takže jsem si tam taky dělala poznámku "od-do veden na ÚP" a tím bylo jasné, že v té době nemohl mít zdanitelné příjmy. Ale teď už to nemá smysl, protože i v době evidence na ÚP může být zaměstnán.
Prosím Vás, vždyť už jsem to tady psala! To, že tam napíše, že by evidovaný na ÚP ještě vůbec neznamená, že neměl příjem. Já si tam nechávám psát např. od 1.7. do 31.8. - bez zdanitelných příjmů. A jestli byl nebo nebyl v té době na ÚP je úplně nepodstatné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 12:35
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit jak vyplnit Prohlášení poplatníka z DP FO ze závislé činnosti a z funkčních požitků, oddíl III. 3./b) - jak se tam vyplňují jména plátců.
Mám človíčka, co byl v r.2010
1. registrovaný na ÚP do 30.9.2010
2. zaměstnán na dohodu o provedení práce, podepsal prohlášení, od 1.7.20 - 30.9.10
3. nastoupil u nás - hlavní pracovní poměr 1.10.10- 31.12.10
Jde mi o to, že nevím jak mám vyplnit tu dobu, co se překrývá ten ÚP a dohoda.