Re: falšování propustek
>Zjistila jsem, že jeden ze zaměstnanců falšuje
>propustky - vedoucí mu na ně omluví celý den, je to vždy
>někde daleko. Lze to považovat za hrubé porušení pracovní
>kázně?
to bohužel nelze, protože nový ZP tento pojem nezná. Každopádně jde o porušování povinností.. atd. dle § 52 g) ZP, ale okamžitě bych to řešil písemným upozorněním na možnost výpovědi dle g), případně by to šlo řešit i přímo výpovědí bez upozornění dle g).. pro závažné porušení povinností vyplývajících... protože zaměstnavatel to za závažné považuje. Záleží také na tom, jaké je jeho pracovní zařazení a jak tím jednáním ohružuje plnění pracovních úkolů firmy atd.
Na okamžité zrušení PP to podle mne nestačí.
Vlastně mu tím vzniká neomluvená absence. Mám
>potvrzené 3 případy. Dva jsou ale zpětné a už
>proplacené :-( Může se dát okamžité zrušení nebo jen zatím
>napomenutí?
>Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 14:32
Zjistila jsem, že jeden ze zaměstnanců falšuje propustky - vedoucí mu na ně omluví celý den, je to vždy někde daleko. Lze to považovat za hrubé porušení pracovní kázně? Vlastně mu tím vzniká neomluvená absence. Mám potvrzené 3 případy. Dva jsou ale zpětné a už proplacené :-( Může se dát okamžité zrušení nebo jen zatím napomenutí?
Děkuji.