Re: mateřská
pracovala jsem od roku 2006 až do prosince roku 2010 a pak jsem byla měsíc a půl bez práce a ted jsem v zaměstnání.
tak to se mi bude počítat i ta předchozí práce, nikdy jsem se o to nezajímala a tak nevím, jak se zařídit. Takže pokud mám smlouvu na 6 měsíců s 3 měs. zkušební dobou a třeba ve 4 měsíci otěhotním, tak se na mě nevztahuje ta ochraná 3měsíční doba? děkuji
Re: mateřská
Pokud máte smlouvu na dobu určitou,skončí pracovní poměr tímto datem.Ale na nemocenskou můžete jít,v ochrané době jste ještě 180 KD pro PPM po skončení zaměstnání (těhotná).Dobu odpracovanou na mateřskou máte,bude se vám vypočítávat i ze zaměstnání zpětně 1 rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 16:27
dobrý den, pokud jsem zaměstnána na půl roku z toho činila 3 měsíce zkušební doba a já ve čtvrtém měsíci otěhotním, může mne zaměstnavatel propustit po půl roce, nebo se na mě vztahuje 3 měsíční ochraná doba a tudíž splním podmínku pro mateřskou 270 kalendářních dnů pojištění. A můžu si pak i zvolit délku rodičvské dovolené?? děkuji