Re: Student a plný úvazek
Ještě by mě zajímalo, jestli je to k mé škodě, když mi vrátí daně...jestli se třeba nezapočítávají do důchodu a tím by bylo lepší si je nenechat vracet, resp. nebýt veden jako student.
kdyby se jednalo např. o studium v programu celoživotních vzdělávání, tak byste nárok na slevu na studenta neměl. Když nedonutíte zaměstnavatele, aby vám slevu na studenta uplatnil, můžete si také nechat vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech a podat daňové přiznání na FÚ. Pak vám daň vrátí finanční úřad. To ale budete potřebovat doložit i to potvrzení o studiu
Jestliže, si půjdu sám podat DP na finanční úřad, musím mít jako student doklad o studiu? Nebo úřadu stačí pouze podpis na konci tiskopisu, že tedy prohlašuji, že jsem uvedl všechny skutečnosti správně? Mám nárok na celou slevu na poplatníka i studenta 24840+4020?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 19:50
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat: prodlužuju o rok studium, přitom mám pořád statut studenta a není mi ještě 26 let. Pracuju na plný úvazek a zajímalo by mě, jestli mám možnost na vrácení daní (myslím slevu na daních) pokud mě zaměstnavatel vede jako už nestudenta.
Dále jestli není problém mě vést jako nestudenta, pokud ještě student jsem.
A jak získat peníze z té slevy na daních.
Děkuji za odpověď.