Prosím, prosím poraďte...
>Prosím o radu. Vyplňuji tento formulář.
>OSVČ má SVČ jen jako vedlejší. V roce 2011 neměla
>příjmy ani výdaje.
>ŽL má již od roku 2009 (tam byla ztráta 1.000,- Kč)
>
>Při vyplňování přehledu pro OSSZ mám v oddílu 3
>zašktnout 1-12
>a bod 16 (Z důvodu výkonu zaměstnání)?
>
>Nebo v případě, kdy neměl příjmy ani výdaje se toto
>nevyplňuje?
Re: Prosím, prosím poraďte...
dobrý den, mohu prosím navázat na Vaší diskuzi, mám také OSVČ, která má výdělečnou činnost jako vedlejší. V červenci vystavila jednu jedinou fa na 7000 Kč. JInak celý rok nic. Daňový základ tedy činí 2800 (výdaje 60 %-paušál). Jsem úplně v koncích s vyplněním, když zaškrtnu, že vykonával vedlejší činnost 1-12 skáče mi ve formuláři na ř.28 částka 28 452. Nevím, zda tedy nemám zaškrtnout pouze jeden měsíc, pak se vypíše částka 2371. Jenže, když pročítám poučení k vyplnění formuláře, tak k ř.26 píší"
"OSVČ, která v roce 2010 vykonávala jen vedlejší samostatnou výdělečnou činnost, a jejíž daňový základ z této činnosti nedosáhl
rozhodné částky ani se nepřihlásila k důchodovému pojištění na rok 2010, v řádcích 26 až 29 uvede 0. Rozhodná částka pro
12 kalendářních měsíců roku 2010 činí 56 901 Kč.
K důchodovému poj. nejsem přihlášená-celý rok pro mě nebyly povinné zálohy. POkud ale v ř. 26-29 uvedu nuly, co doplním do ř.31, abych byla schopná vypočítat pojistné. Jsem v koncích, s těmi vedlejšími činnostmi jsem vždy v koncích. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2011 10:28
Prosím o radu. Vyplňuji tento formulář.
OSVČ má SVČ jen jako vedlejší. V roce 2011 neměla příjmy ani výdaje.
ŽL má již od roku 2009 (tam byla ztráta 1.000,- Kč)
Při vyplňování přehledu pro OSSZ mám v oddílu 3 zašktnout 1-12
a bod 16 (Z důvodu výkonu zaměstnání)?
Nebo v případě, kdy neměl příjmy ani výdaje se toto nevyplňuje?