Re: promlčená pohledávka-ukončení DE-pom
děkuji a co s movitými věcmi nad 5000,- kč ´pořizovací ceny? třeba mobil, počítač ... to jsou věci , které ted už ani neprodám.
>>Dobrý den,
>>minulý rok v 5/2010 jsem ukončila podnikání. Vše
>>nahlášeno. Nyní dělám danové přiznání - mám 2
>>promlčené
>>pohledávky .. co s nimi?
>>Dále jelikož jsem neměla žádný příjem a měla jsem
>>pouze výdej mám pokladnu v mínusu - nevadí? či to
>>musím
>>pořešit osobním vkladem.
>>Děkuji
>Pokladnu řešit nemusíte. Nikde stav pokladní hotovosti
>jako OSVČ vedoucí DE neuvádíte. Pohledávky musíte
>zdanit. Uvedete v tabulce "E" daň. přiznání jako položku
>zvyšující základ daně - § 23 odst. 8 písm. b) bod 2
>ZDP.
Toto pro účely daně z příjmů neřešíte. Je to vaše a nic dodaňovat nebudete. Jiné by to bylo, pokud by jste byla plátcem DPH a rušila (spolu s datem ukončení podnikání) registraci k DPH. Tam by tyto předměty podléhaly odvodu DPH. Ale pro daň z příjmů při ukončení podnikání se tímto nemusíte zabývat.
To ano, ale jedině v tom případě, že si ten
==§ 23 odst. 8 písm. b) bod 2 >>ZDP. ==
zakryje palcem pravé ruky a až na to berňék přijde
(pokud se s tím bude vůbec zajímat), tak si palcem levé ruky bude zatlačovat slzičky na doměrkem.
omlouvám ale nevím co je ZDP a co je v tom zákonu... co to znamená? prosím o odpověd ... musím to dát do příjmů, když jsem to měla ve výdajích? pokud to mám dát do příjmů za jakou cenu ... třeba mobil a Počítač už nemá žádnou hodnotu - staré 4 roky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2011 13:08
Dobrý den,
minulý rok v 5/2010 jsem ukončila podnikání. Vše nahlášeno. Nyní dělám danové přiznání - mám 2 promlčené pohledávky .. co s nimi?
Dále jelikož jsem neměla žádný příjem a měla jsem pouze výdej mám pokladnu v mínusu - nevadí? či to musím pořešit osobním vkladem.
Děkuji