Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
19. 11. 2011 22:49
Chtěl bych se omluvit že zakládám nové téma ale do předchozí vlákna mi nešla odpověď zařadit.
Děkuji za odpověď jen bych se chtěl ještě zeptat.
Psala jste:
> Dobrý den,
> Citace
> 1) Chtěl bych uspořádat futsalový turnaj. Co je nejlepší pro takovou údálost založit? Nějaká organizace? Či něco podobného? Jakým stylem je vhodné vést učetnictví?
> Mohlo by se jednat o některou z živností volných, například č. 74 - organizování sportovní činnosti (více přehled oborů živnosti volné).
> Citace
> 2) Kdybych si chtěl založit vlastní e-shop dejme tomu na prodej sportovního karet. Jakou živnost si mám založit, popřípadě jakým stylem mám vést účetnictví. Musím nějak prokazovat původ zboží? Podotýkám že jsem student.
> Jednalo by se o živnost volnou Velkoobchod - maloobchod. Měl byste samozřejmě evidovat doklady o nákupu zboží.
> V obou případech není třeba vést účetnictví, postačí daňová evidence, případně uplatnění výdajů procentem z příjmů. Musíte se registrovat na finanční úřad, ČSSZ a zdravotní pojišťovnu. Vše můžete vyřídit jedním formulářem prostřednictvím živnostenského úřadu. Jako student budete OSVČ vedlejší, což doložíte potvrzením o studiu. V prvním roce podnikání nemusíte platit měsíční zálohy na pojištění, dále dle výše výdělku.
> Dagmar Kučerová
Pokud bych zboží x zakoupil např.: na aukru od běžného uživatele který mi od zboží nedá žádný učet, stačí napsat do daňové evidence ke kolence výdaje např.: nákup zboží X / 4000.
Ještě jednou předem děkuji