Re: Exekuce pořadí
Včera jsem byla na školení a tak jsem to pochopila takto i dle nám dodaných tabulek.
pokud je jen jedna přednostní a nepřednostní by nebyla, tak by to bylo 2/3, ale pokud je jedna přednostní a jedna nepřednostní, tak na každou 1/3. 3/3 vždy zůstává zaměstnanci.
Ani jedna verze není správně. Pokud přišla přednostní i nepřednostní ve stejný den, mají obě stejné pořadí. Takže 2. třetina, tj. 303 Kč, půjde celá na přednostní. 1. třetina, tj. 303 Kč, půjde na přednostní i nepřednostní a to poměrně podle výše dluhů.
3. třetina zůstává zaměstnanci.
Díky všem. Já to udělám ještě složitější. Je to jeden exekuční příkaz, kde je určitá (nejvyšší částka) pro VZP, pak jsou další dvě položky. Raději budu konkrétní, ať se k něčemu doberem, pokud se to bude dělat poměrama.
Pohledávka oprávněného 55.927,- (níže uvedeno - pohledávka přednostní)
Náklady oprávněného 15.605,04
Náklady exekuce 15.612,-
Je zde také připsáno, že ke dni vydání tohoto příkazu bylo uhrazeno 18.177,-
Celkem mám tedy strhnout: 68.967,04 Kč
>Díky všem. Já to udělám ještě složitější. Je to jeden
>exekuční příkaz, kde je určitá (nejvyšší částka) pro
>VZP, pak jsou další dvě položky. Raději budu konkrétní,
>ať se k něčemu doberem, pokud se to bude dělat
>poměrama.
>Pohledávka oprávněného 55.927,- (níže uvedeno -
>pohledávka přednostní)
>Náklady oprávněného 15.605,04
>Náklady exekuce 15.612,-
>
>Je zde také připsáno, že ke dni vydání tohoto příkazu
>bylo uhrazeno 18.177,-
>
>Celkem mám tedy strhnout: 68.967,04 Kč
Máte tam jeden účet,na který máte posílat, nebo dva ? Pokud jeden, posílejte celou srážku na ten jeden účet (celých 606 Kč).Pokud dva, pak bych posílala na jeden 550 a na druhý 56 Kč.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2011 14:21
Přišla exekuce na plat ve stejný den (penále vzp+náhrady) pohledávky přednostní i nepřednostní.
Při čistém příjmu zaměstnance 6235,- je postup jaký?Nemá manželku, ani dítě.
Kalkulačky mají dvě verze: 303,- na přednostní a 303,- na nepřednostní, případně 606,- přednostní a 303,- nepřednostní.
Který výpočet je správně?