Re: Zástup OSVČ na PPM
Já jsem tohle zažila před cca 3 lety. Podnikající zubařka šla na "mateřskou", za ni pracovala na HPP jiná doktorka. Na OSSZ jsem podepisovali prohlášení, že nebude vykonávat činnost OSOBNĚ, žádnou pracovní smlouvu na zástup nechtěli. Fakturovala normálně podnikající zubařka, jen vlastně neměla žádné (nebo hodně malé) zisky. Příjmy byly, ale navíc byla výplata pro zástup.
Asi něco vyřizovali i na zdravotních pojišťovnách, protože ty občas krátily faktury za výkony, které zastupující lékařka neměla oprávnění provádět (a podnikající lékařka ano). Ale to nevím přesně, vyřizovala si to sama.
Pořád ale "podniká" ta původní - jen na to podnikání má lidi (po dobu mateřské).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2011 23:07
Ještě jeden dotaz ohledně PPM OSVČ,
po dobu (PPM), kterou bude stomatoložku zastupovat jiný stomatolog (zřejmě na dohodu o provedení práce ... ?) může stomatoložka účtovat o přijatých fakturách, regulačních poplatcích, stomatol. zákrocích apod.? Nebo veškeré příjmy a výdaje bude provádět zastupující stomatolog na sebe a vše "přefakturovávat"? Jak se toto v praxi běžně řeší? Ještě jsem se s tímto bohužel nesetkala.
Děkuji