Majetek - OSVČ - vyřazení?

• (neregistrovaný)

13. 2. 2011 10:31

OSVČ, plátce, daňová evidence
    převzala jsem klienta po jedné "paní účetní", která 3 roky po sobě pouze opisovala v DPFO zůstatek u hmotného majetku a neřešila, že majetek již není, ani karty majetku nikde založené nejsou a ani nekomunikuje /přitom klient jí vše uhradil/
    pátrala jsem v dokladech a historii a zjistila jsem, že poslední stav, který souhlasil byl v DPFO za 2006, jedná se o osobní automobily, které byly v průběhu let prodány, příjmy z prodeje byly zdaněny, ale paní účetní to nevyřadila z majetku - a tím ani do výdajů,
    jak to nejlépe napravit? dodatečná přiznání klient nechce
    Jak se bude FÚ tvářit, že na konci roku 2009 byl v evidenci majetek, který tam na konci 2010 již není a v odpisech také nebude? nebo lze konstatovat, že OSVČ vyřadil z evidence pro soukromou potřebu - odpisy u těchto aut neuplatňoval žádné Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2011 7:23

alen1 (neregistrovaný)

Re: majetek - OSVČ - vyřazení?
      Vyřadila bych to na kartě majetku k datu prodeje, pokud bylo vše zdaněno v pořádku, tak bych se tím nezabývala. Poplatník není povinen uplatnit odpisy.
      Pouze bych na kartě dala nějakou poznámku.
      Zbytečně bych neupozorňovala finanční úřad nějakými dodatečnými. Navíc na nižší už nemůžete platně podat, protože to nejsou nové skutečnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).