Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2011 21:34
Dobrý den, mám zmatky, jak vyplnit tabulku v Prohlášení na str.3,.
Zaměstnanec žádá o zúčtování daně.
V lednu a únoru měl u naší fy DoPP, pak v březnu až červnu byl u nás zaměstnaný na DoPČ a od července je u nás na zaměsnán na klasický pracovní poměr.
On dále v lednu (možná leden+únor - teď nevím přesně) podnikal jako OSVČ a právě v lednu nebo v únoru přerušil podnikání na Živn. úřadě. Letos ale neměl fyzickyl žádný příjem z pondnikání, živnost nevykonával.
Má do tabulky na str.3 vypsat za zdaň.obd.2010 1.1.-26.2.2010 naši firmu s pozn. že to byla DoPP a na další řádek 1.3.-30.6.2010 naši firmu s pozn., že to byla DoPĆ. Nebo tuto tab. nemusí vyplňovat? Mám po něm pro jistotu chtít čestné prohlášení, že jako OSVČ neměl v r.2010 žádné příjmy?
A ještě prosba, on si nebude podávat daň. přizn., mám mu poradit, aby na FÚ do 31.3.2011 doručil jeho čestné prohlášení, že živnost přerušil a že ji nevykonával a tudíž neměl žádný zdanitelný příjem?
Doufám, že je to aspoň trochu pochopitelné. S tímto jsem se ještě nikdy nesetkala, tak tápu. Děkuji všem, kdo mi poradí.
Přeji pěkný pracovní týden