Jak vyfakturovat nedodané zboží?

• (neregistrovaný)

14. 2. 2011 9:40

Vyráběli jsme dle objednávky odběratele díly z plechu. Výrobu odběratel zastavil, pozměnil výkresy a požadoval dodávku dílů dle nové dokumentace. Výrobky zhotovené dle prvních výkresů fyzicky odběratel neodebere. Jedná se o zákazníka z EU (dodání zboží do JČS). Jak mu tyto práce vyfakturovat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2011 10:59

Valérie (neregistrovaný)

Re: Jak vyfakturovat nedodané zboží?
      Jde mi o to, zda bych mohla na první výrobky ze špatně dodaných výkresů pohlížet jako na navýšení ceny již dodaného správného plnění - vystavit opravný daňový doklad (vrubopis) dnem dohody ceny. Nebo vyfakturovat jako samostatné plnění včetně DPH, jelikož výrobky nepřejdou přes hranice a to také dnem dohody o vypořádáni? Do Intrastatu a Souhrnného hlášení dodávku v případě druhé varianty nezahrnovat.
      Děkuji

• 14. 2. 2011 14:15

v.e.n.d.y.

Podle mě Vám vznikla škoda, protože jste vyráběli něco, co původně odběratel chtěl a pak si to rozmyslel. Vyfakturovala bych mu vzniklou škodu.

• 17. 2. 2011 7:27

Valérie (neregistrovaný)

Děkuji Vám Vendy za Vaši radu. Škody jsem se bála protože dodavatel si svou chybu ve výkresech uvědomil a ač výrobky neodebere výrobu plně zaplatí, ale asi je právě Vaše řešení správné - nedojde vlastně ke zdanitelnému plnění - převzetí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).