Dostanu penize z učtu kde danova exekuce

• (neregistrovaný)

14. 2. 2011 11:29

Poslala jsem penize za zboži, to mi nedošlo. Penize jsou na učtě firmy, ktera o ničem nevi, penize by mi dali, ale maji daňovou exekuci, firma je na slovensku. Jsou tyto peníze vymožitelné? Byla by tato exekuce uvedena v obchodním rejstříku??
    Velice děkuji, jsem bezradná. Gabriela

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2011 12:12

... (neregistrovaný)

Re: Dostanu penize z učtu kde danova exe
      Firma o ničem neví znamená, že neví o uzavření smlouvy s vámi, tj. jste se spletla v čísle bankovního účtu?

• 14. 2. 2011 13:13

Bláhová (neregistrovaný)

smlouva byla ustni, v čísle jsem se nespletla. Podle mne je pan v exekuci a takhle si vydělává peníze. Obchod jsem uzavřela s pánem, který má odpojen mobil. Představil se že je firma, na kterou i platba přišla, ale majitel firmy pána prý nezná a obchod žádný neuzavíral..

• 14. 2. 2011 14:12

... (neregistrovaný)

Jde o bezdůvodné obohacení, na jehož vydání máte nárok - peníze jsou tedy vymožitelné. S nárokem peněz od slovenského berňáku (pokud jde o slovenskou daňovou exekuci) to vidím bledě - sežeňte si a pohledejte ve slovenském zákonu 511/1992 Zb.. U nás toto řeší §165 odst.3 DŘ a po jeho přečtení byste u českého berňáku nepochodila. Pokud se domníváte, že vás někdo úmyslně uvedl v omyl, podejte trestní oznámení, propojení osob je potom na policii.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).