Re: Zaměstnavatel nechce podepsat výpově
Pokud nemáte dobré vztahy, pošlete ji doporučeně s dodejkou, výpověď by měla začít běžet k 1. dni následujícího měsíce. Totéž platí, pokud zaměstnavatel dá vypověď zaměstnanci a ten si ji nechce převzít, tak i přes to se to bere za doručené /zaměstnavatel rovněž pošle doporučeně/ a začíná běžet výpovědní lhůta.
Pošlete ji co nejdříve, myslím že lhůta k převzetí je 15 dnů.
Re: Zaměstnavatel nechce podepsat výpově
Předejte osobně do firmy, na místo, kde se obvykle přebírá pošta, pokud není, tak zam-teli osobně, se svědkem, který potvrdí, že výžpově´d byla předána, výslovně zam-tele upozorněte, že předáváte výpově´d, pokud odmítne převzít, má se za to, že byla doručena. Současně ho upozorněte, že je povinen dle § 337/1 ZP doručení písemně potvrdit a že pokud to tak neudělá, podáváte stížnost na OIP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2011 11:55
Přeji hezký den, chtěla bych se zeptat na jednu situaci: Chtěla bych dát v zaměstnání výpověď, protože mám jinou lukrativnější nabídku. Mám docela šibeniční termín, tedy podat výpověď do konce února, aby mi běželi dva měsíce březen a duben. Nemyslím si, že by se zaměstnavatelem, byla možná dohoda, poslední dobou nemáme dobré vztahy.
Mám dvě možnosti jak výpověď doručit:
Jedna je poštou. Je možnost, že si zaměstnavatel zásilku nevyzvedne. A počítá se, že výpověď byla doručena dnem vrácení zásilky. Což hrozí, že bude až v březnu a prodlouží se mi výpovědní doba.
Nebo mohu výpověď doručit osobně. A teď otázka: Když mi ji zaměstnavatel nebude chtít podepsat (což se při našich vztazích klidně může stát) stačí, když se mnou půjdou svědkové, kteří by mi potvrdili, že byla výpověď zaměstnavateli doručena?
Předem děkuji za odpovědi.