Re: Námezí dělník
to jste stejně zaměstnanec, i když na dohodu. Vidím, že jsem se nespletl. To že děláte i za syna, který tam vůbec nechodí, Vám dává další trumf do ruky proti zaměstnavateli. když na tyto praktiky upozorníte stížnostío OIP, tak by to mohl s nimi zaklepat. Všechno si ofoťte a schovejte pro případ potřeby.
no nevím, pájo, ale pokud dotyčný vykazuje hodiny na syna, který vlastně v té firmě vůbec nepracuje, to je přece také trestné
pokud si půjde stěžovat na OIP a vše jim tam řekne, tak možná dostane zam-tel nějakou pokutu, ale dotyčný možná nějaký "flastr" obdrží také
co kdyby se něco stalo, někdo ho třeba přepadl při hlídání a zjistilo by se, že v tu dobu tam neměl co dělat, že tam měl hlídat syn? Jak by se na to hledělo?
no je to pěkný guláš, ale rozhodně vyšší odpovědnost má zam-tel, který takto praktikuje, než chudák zaměstnanec. POkud by nastala Vámi popsaná situace, tak by se do toho mohl asi taky vložit ÚP, PČR, nedokážu domyslet závěry.
Osobně bych tazateli doporučil skutečně tento stav buď dát dopořádku ve vztahu k zam-teli nebo s tím skončit. Taky si myslím, že by to šlo i posuzovat jako faktický vznik prac.poměru bez uzavřené PS a z toho vyplývající náležitosti.
>
>>>to jste stejně zaměstnanec, i když na dohodu. Vidím,
>>>že jsem se nespletl. To že děláte i za syna, který
>>>tam
>>>vůbec nechodí, Vám dává další trumf do ruky proti
>>>zaměstnavateli. když na tyto praktiky upozorníte
>>>stížnostío OIP, tak by to mohl s nimi zaklepat.
>>>Všechno si
>>>ofoťte a schovejte pro případ potřeby.
>>
>>no nevím, pájo, ale pokud dotyčný vykazuje hodiny na
>>syna, který vlastně v té firmě vůbec nepracuje, to je
>>přece také trestné
>>pokud si půjde stěžovat na OIP a vše jim tam řekne,
>>tak možná dostane zam-tel nějakou pokutu, ale dotyčný
>>možná nějaký "flastr" obdrží také
>>co kdyby se něco stalo, někdo ho třeba přepadl při
>>hlídání a zjistilo by se, že v tu dobu tam neměl co
>>dělat, že tam měl hlídat syn? Jak by se na to
>>hledělo?
>no je to pěkný guláš, ale rozhodně vyšší odpovědnost
>má zam-tel, který takto praktikuje, než chudák
>zaměstnanec. POkud by nastala Vámi popsaná situace, tak by se
>do toho mohl asi taky vložit ÚP, PČR, nedokážu
>domyslet závěry.
>Osobně bych tazateli doporučil skutečně tento stav buď
>dát dopořádku ve vztahu k zam-teli nebo s tím skončit.
>Taky si myslím, že by to šlo i posuzovat jako faktický
>vznik prac.poměru bez uzavřené PS a z toho vyplývající
>náležitosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2011 13:49
Nejsem zaměstnancem BA,ale přímo jejich brigádníkem.Možná ,že jsem udělal chybu,že jsem nechal rozdělit hodiny na polovinu a to na ého syna,který tam má podepsanou smlouvu na brigádnickou činnost.Netušil jsem jako dělám chybu.Ta účetní mě na nic neupozornila.Všechny záznamy jsou zapsané v knize a mou osobou podepsané .Syn tam nikdy nenastoupil hlídat protože má svou práci.Jedině můžu tyto záznamy si ofotit.Děkuji a máte pravdu .Oni jenom zaměstnávají příslušníky cizí národnosti.Kapitalisti.je to vidět,že je to německá firma.Rehak