Re: Exekuce-srážky ze mzdy-nutné!! :-)
Dobře, děkuji moc. Podle nejstaršího data, kdy byla nařízena exekuce budu srážet. Neplatí tedy v tomto případě, že mi byly doručeny v jeden den a já musím srazit na všechny 3. Mate mě, že na těch všech třech exekučních příkazech je vyčísleno, kolik už bylo zaplaceno / strženo od minulých zaměstnavatelů/. děkuji za odpověď.
Re: Exekuce-srážky ze mzdy-nutné!! :-)
Pokud je vám znám §313 odst.1 f) zákoníku práce, zmatena byste být neměla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2011 14:02
Dobrý den, prosím o radu. Můj nový zaměstnanec má několik exekučních příkazů na srážky ze mzdy z budoucích let. O tomto jsem se dozvěděla z potvrzení od Úřadu práce. Obeslala jsem tedy všechny exekutorské úřady, které tam byly uvedeny. Pouze jediný mi poslal exekutorské příkazy na 3 exekuce a všechny mi přišly v jeden den.
Mám tedy částku, která mi vyjde na úhradu srážky / nejedná se o přednostní pohl./, rozdělit alikvótně na všechny 3 exekuce? Přitom jsem koukala, že jedna z těchto exekucí je stará již 7 let je na nejvyšší částku a je už i nejvíc peněz z budoucna uhrazeno/, ostatní jsou cca 4 a 3 roky staré.
A není problém v tom, že tento zaměstnanec má hrubou mzdu 8.500,- Kč a ještě mi v lednu marodil 10 dní, takže celkem srážka činí 35,- Kč, při alikvótním propočtu mi vychází, na jednu exe mi vychází 7,-Kč, na druhou 1,- kč a na třetí 27,- Kč.
Prosím o pomoc :-). Děkuji