Re: Jaký koupit účetní software?
Ve firmě dávno používáme Altus Vario. Nevím tedy, jak by to bylo pro vás drahé. Po deseti letech spolupráce mohu říci, že jsou ochotní, vždycky poradí, všechny změny zákonů mají včas včetně všech tiskových formulářů. Pořádají pravidelně školení, kde vysvětlí jak se má co dělat. Ovládání je jednoduché, je to lepší než Abra.
Abra je podle mého názoru velmi levný, variabilní sw pro jednu firmu. Pro účetní, kteří účtují více firem není až tak výhodná. A když jsem se podívala na www stránky Altus Vario, tak bude zřejmě hodně drahé a ideální pro jednu firmu. Napsala jsem si o cenovou nabídku, tak uvidím. Jinak díky za tip!
Záleží na tom, zda povedete daňovou evidenci nebo podvojné účetnictví, či obojí. Na daňovku víc jak 10 let používám dosovský program Účto od Tichého. Naučila jsem se maximálně využívat všech funkcí a hodně mi ulehčuje práci. V současné době řeším, jaký program na podvojko Nechtěla bych přijít o všechny výhody, na které jsem u Účta zvyklá, ale pořád nemohu najít ten pravý.Vyzkoušela jsem demoverze Firma (hodně jednoduchý.), Waria (sympatický, přehledný), Money (graficky pěkný, graf cash flow), Pohoda (opravdu pohodový, rychlý, nejlepší načítání adres z rejstříku ares, možnost okamžitého náhledu sestav a tisků). Pohoda mě nadchla, myslím, že bych si ji vybrala, kdyby to byl můj první účetní program. Ale teď je pro mě favoritem Kastner stereo. Má komfortní převod do originálních tiskopisů (to má Tichý opravdu "vymazlené" a v jiném účetním programu jsem to lépe neobjevila), funkční klávesy jsou shodné s Tichým a koneckonců má i vazbu na restřík ares, což hodně šetří práci. Uvítám i zkušenosti ostatních účetních na tyto programy. Hodně štěstí při výběru! Marita
***Také bych doporučila Stereo od Kastnera. Jak pro DE, tak pro účetnictví. Vymakané formuláře, příznivá cena, vynikající hot-line! Zkuste si stáhnout start verzi a vyzkoušejte. Má to i sklady a mzdy, to jsem zatím nezkoušela. Ala můžete zakoupit pouze to, co potřebujete a popřípadě později rozšířit.
Vy účtujete v Kastnerově stereu? Nevíte, jestli tam jde vytvořit v jedné firemní agendě víc DPFO? V účtu jsem dělala přiznání i pro spolupracující osoby a bylo to velice praktické s vazbou na účetnictví. Taky bych ráda věděla, jestli jde nastavit v parametrech, aby se ve vytisklých fakturách objevila registrace v OŘ nebo ŽR, protože živnosťák to na vydaných fakturách kontroluje. Ono to v demoverzi nejde všechno hned vyzkoušet. Škoda, že neúčtujete mzdy, tam bych měla taky dotazy. Mzdovou agendu mělo Účto taky dost dobře propracovanou, včetně pracovních smluv s vazbou na registr zaměstnanců. Marita
***Ta registrace v OŘ nebo ŽR se v parametrech nastavuje. není to nic složitého. V jedné firemní agendě můžete udělat DPFO i jiných formulářů kolik chcete. Mám jeden subjekt pouze pro ty, kterým dělám jenom DPFO (za hubičku :-)) Jenom si tam dělám poznámku, abych si v příštím roce vybrala to správné DP, aby se mi vyplnila data jako jméno, r.č., adresa atd. a to mi ušetří pracné vyplňování. Opravdu ty formuláře nemají chybu. Jednoduše je můžete podat elektronicky, poslat zákazníkovi v PDF... Mzdy už léta dělám na programu firmy Sysoft a nechtělo se mi to měnit - kontroly vždy v pořádku. Zdravím. Tatiana
Pokud znáte Účto, které je v DOSu, tak podvojné v DOSu je Ježkovo stereo. Když jsem si stáhla demoverzi, tak mi došlo, že se vlastně nebudu muset učit zacházet s programem, protože je na úplně stejném principu jako Účto. Jenže cena je stejná jako u Kastner stereo, které je ve windowsu a navíc jsou oba programy v jedné cené. Pokud budete vést více firem, doporučuji platit si aktualizace a pak cenově na provoz vychází líp Kastnerovo stereo. A hlavně má výhody windowsovských programů, hlavně se mi líbí ten rejsřík ares. A myslím, že jdou lépe převody do Office programů (Word, Excel), které ulehčí kontakty s klientem. Alespoň doufám. Má někdo takovou zkušenost? Pohoda má levnější pořizovací náklady, ale nejde tam převod do orig.tiskopisů. Musel by se přikoupit program TAX a jeho aktualizace jsou dražší než upgrade u Účta, takže provoz je v reálu dražší. Taky se mi v Pohodě hůř orientuje, než v Kastner stereo. Pořád mám hodně co rozmýšlet. U Pohody mě láká dosovné, to moc chytře vymysleli, jenže bych ho mohla využít jen do konce února a to je moc narychlo. Zkoušejte demoverze. Je to hodně náročné na čas, já už u toho ležím 14 dní, ale chci se rozhodnout informovaně a tak se ptám, zkouším, ptám. Zajděte na stránky www.blahasoft.cz, tam je hodně programů pohromadě, lze si stáhnout demoverze a je tam rychlá poradna - internet.obchod s hvězdičkou! :-)
Dobrý den, roky jsem používala Účto v dosu a nyní roky používám STEREO Kastner a jsem s ním moc spokojená. Dělám jak mzdy, tak sklady, využívám program se vším všudy. Super je, že je tam FORM na formuláře, vždy aktuální a hlavně všechny možné, na co si vzpomenete. Výstupy lze dělat v .pdf, přímo do daňové schránky, posílat přímo z programu veškeré daně přes EPO komunikaci, stejně tak přihlášky, odhlášky, ELDP, měsíční přehledy pro OSSZ apod.prostě super. I přesto, že mám verzi na podvojko, tak tam mají formuláře pro OSVČ, takže dělám i přiznání a vyúčtování ZP a SP pro OSVČ. V případě dotazů mi jsou na technické podpoře pomoci, vyřeší konkrétní problém, udělají mi zdarma drobnou úpravu v sestavách dle mých představ a tak. :-)
Děkuji za informace. Zvykla jsem si na originální tiskopisy a tak si myslím, že Kaster bude ten pravý pro podvojko. Pořizovací cena není zrovna nejlevnější, ale aktualizace i s aktualizovanými tiskopisy jsou cenově příznivé. A pokud máte i dobré zkušenosti s technickou podporou a s pomocí při tvorbě vlastních sestav, tak jsem už skoro rozhodnutá. Je nutné školení nebo se lze naučit s programem s pomocí nápovědy a technické podpory?
***Já se před léty na tomto programu v podstatě "podvojko" naučila, a tehdy mezi Pohodou a Stereem rozhodla právě cena. Párkrat do roka firma pořádá školení v Prostějově, anebo si můžete dohodnout konzultace přímo v sídle společnosti (je to k zaplacení). Pak nějaká školení dělá i jedna firma v Praze, ale to už je trochu náročnější "na kapsu". Příručku máte k dispozici v PDF. Hodně štěstí :-)
+++Ta Praha by pro mě byla docela schůdná, Prostějov je trochu z ruky. Na Účto jsem taky jezdila do Prahy. Líbilo se mi, že přednášející uváděla příklady z praxe a radila nám nejen s programem, ale sdělovala i svoje zkušenosti s finančním úřadem a s legislativou. Nějakou korunu za to už obětuji, vyplatí se využívat funkce programu, šetří to práci a čas. Pohoda teď dává účetním firmám na program 50% slevu, což je hodně lákavé, ale vadí mi ty tiskopisy, na které se musí kupovat zvlášť program a pak jsou dražší aktualizace. Já doufám, že nový program budu používat hodně dlouho, takže si teď radši připlatím a preferuji levnější provoz do budoucna. Tak děkuji moc a ať se vám daří!!
já jsem na školení nikdy nebyla.
stačila mi ta jejich brožurka k programu.
co jsem tam nenašla, tak se dá ještě najít na jejich stránkách, kde mají časté dotazy, tam jsou takové ty opravdu praktické věci, jak nastavit konkrétní věc apod. a když ani tam jsem nenašla, tak jsem písla na technickou podporu, nebo zavolala a oni už mě navedli. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2011 14:04
Prosím o radu a názor. Jaký koupit účetní program, nově vzniklá účetní firma, která má nasmlouváno účetnictví od dubna 2011 s 10 subjekty s celkem 30 zaměstnanci. Poraďte, díky.