Re: Prosím mzdové učetní
Nejlepší bude, když to budete dělat podle zákona o DP.
( potvrzení o tom, že neuplatňuje druhý z manželů musí být vystaveno zaměstnavatelem nikoli čestnám prohlášením. Nemá-li ho,pak teprve čestným prohlášením manželky. Jde-li o OSVČ ,napíše česstné prohlášení na začátku uplatnění nebo na zač.roku ,že nebude uplatňovat ve svém DP.
Potvrzení vyžadujete při začátku uplatnění a dále jen od změny.
To znamená, že se každý rok nepožaduje znova ,jak to činí noho účetních. Může ho vyžadovat jen v případě, že bylo vystaveno jen na omezenou dobu.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2011 14:51
Dobrý den, dávala jsem podepsat zaměstnancům potvrzení zaměstnavatele, že druhý rodič neuplatňuje daňové zvíhodnění na dítě. Vždy jsem to dělala tak, že jsem to dávala na rok dopředu - tedy teď na rok 2011. Vím, že zúčtování daně se provádí zpětně, ale pokud uplatňuji zvíhodnění musím přece mít něco v ruce, na základě čeho jsem to uplatnila. Teď se mi jeden zaměstnanec vrátil s tím, že mu to účetní manželky nechce pro rok 2011 potvrdit, jen pro rok 2010. Můžete mi prosím poradit, jak to děláte vy??
Předem Vám děkuji za Váš čas