Re: Odbory a směrnice a dovolená ve pros
ach jo, vím, že to není právě košér, ale říkala jsem si, že by to šlo třeba nějak ..., když je to ve prospěch z-ců :( ZP § 212 odst. 2 mi přijde dost tvrdý, z-tel bohužel o "nenároku" na dovolenou nevěděl, teď se diví ..., prý to tak nebrali a nároky z-cům stanovovali jakoby nastupovali již 1.1., i když nástup, resp. pracovní smlouva je s datem uzavření a nástupu "až" 3.1.2011. Asi jim připadám na hlavu padlá ..., když se "šťourám" v takových pitomostech :( mám to nechat a pokračovat v tom, co mají zajeté, tzn. nehledět na to, že pracovní poměr netrvá celý kal.měsíc a přiznávat i v tomto případě nárok na dovolenou poměrně jakoby PP trval celý kal.měsíc ??
JAK mohla zaměstnavatel o nenároku na dovolenou nevědět ? On nemá nikoho pověřeného výkonem personální práce ? Kdo s nimi tedy tak blbě ty smlouvy uzavíral, místo od 1.1 od 3.1.? To mi přijdte hodně pokrytecké teď se DIVIT, že zaměstnancům nevznikl nárok na dovolenou za leden!!
a to ještě nevíte, že zaměstnancům stanovovali nároky tak, že když nastoupil do 15. v měsíci, ať někde dělal nebo ne, tak mu také přiznali za tento měsíc nárok na dovolenou ..., takže na mě se teď hledí jako na satorii, která zaměstnancům bere - vždyť to je v jejich prospěch !!! mi tlučou do hlavy - a vy jim to berete, to ještě bude "veselo", jsem tu nová mzdová, tak proto - chtěli ji vyměnit, že s ní nejsou spokojeni, tak nevím, jestli se mnou tedy budou :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2011 20:19
Dobrý den, pokud máme odbory a kolektivní smlouvu a chceme vydat směrnici - nárok na dovolenou ve prospěch zaměstnanců, musí směrnici nejdříve schválit odbory? Domnívám se, že ano, ale nejsem si jista. A je to hodně hloupý, když bychom antidatovali platnost směrnice od 1.1.2011 ... :( ? Jde o to, že chceme přiznat nárok na dovolenou i těm, kteří nastoupili 3.1.2011 - za leden, rozmýšlíme se, že možná stanovíme - že nárok na leden (a další měsíce) budou mít zaměstnanci, pokud uzavřou pracovní poměr do 3 pracovních dnů, od začátku měsíce. Máte to někdo také ? děkuji