1. Nemám s tím zkušenost.
2. Samozřejmě, že při převodu peněz se platí v bance poplatky. Může se použít platební dispozice SHA (příjemce a odesílatel se o poplatky podělí, takže každý platí poplatky jen za svou stranu transakce), BEN (všechny poplatky platí příjemce) či OUR (všechny poplatky platí odesílatel). Každá banka má jinou výši poplatků, takže o jejich konkrétní výši se musíte informovat u své banky a odesílatel zase u té své. Pokud částka mezi bankou odesílatele a bankou příjemce necestuje přímo, ale prochází ještě přes nějakou tzv. korespondenční banku (což při takovýchto zahraničních transakcích většinou bývá), tak i tato banka si za to účtuje nějaké poplatky.
3. Při nákupu zboží z USA musíte zaplatit v ČR clo (pokud je cena zboží vyšší než 150 EUR) a DPH (pokud je cena zboží vyšší než 22 EUR).
4. Já bych si myslela, že minimálně daň z příjmu (nebo nějaký její americký ekvivalent). Ale jak se zdaňuje v Americe, to Vám tady na českém webu asi nikdo moc neporadí.
Takové „nefyzické zboží v elektronické podobě“ se považuje za službu. Clo se neplatí, s DPH je to komplikovanější a paragrafy toho se týkající se mi nechce studovat.
Máte povinnost registrovat se jako plátce DPH, pokud:
a) jste příjemcem služby od podnikatele ze zahraničí (z jakéhokoli zahraničního státu),
b) jste vy poskytl službu podnikateli z jiného státu EU
Jinak já předpokládám, že jste podnikatel OSVČ. Pokud nejste, pak byste měl být. Jak píše p. Říha, vaše jednání vykazuje znaky podnikatelské činnosti a pokud byste to dělal bez živnosťáku, není to košer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
21. 11. 2011 23:54
Dobrý den, mám dotazy:
1.Kdyby člověk z ČR chtěl prodávat do Ameriky...je to nějak administrativně složité? Je to problémové?
2.Kdyby zákazník posílal peníze z Ameriky do ČR, jsou nějaké poplatky v bance a kdo je platí? Nebo jak tyto převody fungují?
3.Jaké daně a platby jsou s tím spojené,DPH?
4.Jak probíhá prodej od fyzické osoby nepodnikatele?př.chci něco koupit od FO z Ameriky,nebo z ČR ale není to podnikatel, platí z přijatých peněz ode mě nějaké daně, kdyby se jednalo o něco v hodnotě např.1 000 000,-Kč?
Děkuji a jestli je možné odpověď zaslat i na uvedený mail: xpodnikx@gmail.com