Re: neschopenka - adresa pobytu.
Oš,lékař je povinen - rozhodnout na žádost pojištěnce o povolení vycházek a změně jejich rozsahu nebo doby nebo o povolení změny místa pobytu v době PN a o tomto rozhodnutí informovat nejpozději přísl. orgán nemoc.pojištění. Co vím, tak ty dva dny
asi ani doktor hlásit nebude, ale musíte mu to raději vždy nahlásit.
Spíš, jestli vám v době rizik.těhotenství povolí takové cestování,to
bych viděla jako větší problém.
Vypadlo mi : ..informovat nejpozději v následujícím prac.dnu.
V posledních pár letech jsem na všech neschopenkách, které se mi dostaly ke zpracování od těhotných žen, viděla napsáno "vycházky od - do NEOMEZENĚ". Což v praxi znamená, že OSSZ nebude u takovéhoto druhu nemoci vykonávat kontrolu, protože prakticky nemusíte být doma nikdy.
To ovšem nemusí být tento případ. Rozhodně to konzultujte s lékařem, případně se můžete zeptat na registru nemoc. dávek OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 2. 2011 13:53
Dobrý den, jsem na začátku těhotenství a díky komplikacím asi po dalším vyšetření nastoupím na neschopenku kvuli rizikovému těhotenství.jedná se mi o to jakou adresu uvést do místa pobytu, v současné době se zdržuji na místě trvalého bydliště kvuli zaměstnání, ale v případě že bych nastoupila na rizikové těhotenství bych chtěla začít bydlet u přítele.(vzdálenost 150km), víkendy bych ale chtěla trávit u rodičů ¨na místě trvalého bydliště.. dá se toto nějak ošetřit na neschopence kvuli případným kontrolám?