Neschopenka - adresa pobytu.

• (neregistrovaný)

15. 2. 2011 13:53

Dobrý den, jsem na začátku těhotenství a díky komplikacím asi po dalším vyšetření nastoupím na neschopenku kvuli rizikovému těhotenství.jedná se mi o to jakou adresu uvést do místa pobytu, v současné době se zdržuji na místě trvalého bydliště kvuli zaměstnání, ale v případě že bych nastoupila na rizikové těhotenství bych chtěla začít bydlet u přítele.(vzdálenost 150km), víkendy bych ale chtěla trávit u rodičů ¨na místě trvalého bydliště.. dá se toto nějak ošetřit na neschopence kvuli případným kontrolám?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2011 14:27

all (neregistrovaný)

Re: neschopenka - adresa pobytu.
      Obávám se , že nedá, změnit místo pobytu sice se souhlasem lékaře můžete, ale těžko tak často. Ale zkuste se s lékařem domluvit.

• 15. 2. 2011 14:54

JiřinaH. (neregistrovaný)

Oš,lékař je povinen - rozhodnout na žádost pojištěnce o povolení vycházek a změně jejich rozsahu nebo doby nebo o povolení změny místa pobytu v době PN a o tomto rozhodnutí informovat nejpozději přísl. orgán nemoc.pojištění. Co vím, tak ty dva dny
      asi ani doktor hlásit nebude, ale musíte mu to raději vždy nahlásit.
      Spíš, jestli vám v době rizik.těhotenství povolí takové cestování,to
      bych viděla jako větší problém.

• 15. 2. 2011 14:55

JiřinaH. (neregistrovaný)

Vypadlo mi : ..informovat nejpozději v následujícím prac.dnu.

• 15. 2. 2011 19:45

markov (neregistrovaný)

V posledních pár letech jsem na všech neschopenkách, které se mi dostaly ke zpracování od těhotných žen, viděla napsáno "vycházky od - do NEOMEZENĚ". Což v praxi znamená, že OSSZ nebude u takovéhoto druhu nemoci vykonávat kontrolu, protože prakticky nemusíte být doma nikdy.
      To ovšem nemusí být tento případ. Rozhodně to konzultujte s lékařem, případně se můžete zeptat na registru nemoc. dávek OSSZ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).