Prosím o rychlou radu - DPH, změna režim

• (neregistrovaný)

15. 2. 2011 14:18

Dobré odpoledne,

prosím o radu:

Podnikám od ÚNORA 2010, od LISTOPADU 2010 jsem plátcem DPH.

Do prvního přiznání k DPH (za 4. čtvrtletí 2010) jsem si uplatnila změnu režimu, ale nedopatřením se mi tam dostal i notebook, který jsem si koupila ještě před začátkem podnikání, někdy na VÁNOCE 2009, tj. sice v době, která je 12 měsíců před registrací, ale současně, kdy jsem ještě nebyla podnikatelem).

Je to velký problém? FÚ teď poslal výzvu, abych ty částky doložila. Jedná se o částku cca 3tis. Kč, takže při nejhorším to zaplatím...

Moc děkuji za každou radu!

Lucka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2011 15:04

annonym (neregistrovaný)

Re: Prosím o rychlou radu - DPH, změna r
      Zatím jsem se obdobným případem nesetkala.
      Uvedu pouze svůj názor.
      Pokud by notebook byl pořízen před podnikáním jako zásoba (zásoby nejsou součástí zřizovacích výdajů a provedete k zahájení podnikání soupis zásob), v DE by jste je uplatnila ve výdajích po zahájení podnikání. Notebook by byl po zahájení podnikání využíván k ekonomické činnosti. Pokud byl notebook pořízen od plátce, pak si troufnu tvrdit, že je nárok na odpočet daně, jelikož notebook byl od počátku podnikání vašim obchodním majetkem.

• 15. 2. 2011 18:23

Luckaaa (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď!

Nebyl pořízen jako zásoba, ale navedl(a) jste mě správným směrem Tento nákup uvedu do DAP k DzPFO jako výdaj před zahájením činnosti a snad to bude stačit... Díky!

• 15. 2. 2011 19:02

annonym (neregistrovaný)

Určitě jste si notebook pořídila pro podnikání, jenom jste to do dneška nevěděla. Hezký zbytek dne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).