Životní pojištění

• (neregistrovaný)

16. 2. 2011 8:24

Dobrý den, můžu uznat k ročnímu vyúčtování pouze NÁVRH K ŽIVOTNÍ POJISTCE ?. Hromadu zaměstnanců totiž mi nosí pouze tyto zmíněné návrhy. Hodně to dělá AXA, GENERALI. Že dají pouze návrh a pak volají do pojištovny, že chtějí smlouvu a oni říkají, že jim smlouvu nedají, že je to ten návrh. Ale v zákonu je že k ročnímu zúčtování se musí přinést smlouva. Je to začarovaný kruh. Co s tím ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2011 9:14

Juuulinka (neregistrovaný)

Re: Životní pojištění
      Návrh není smlouva. Dotyční s návrhem nemuseli souhlasit a smlouvu nemuseli podepsat nebo tento návrh mohli změnit. Pokud platí životní pojistku, musí k ní mít i smlouvu. Kopii si můžou vyžádat u pojišťovny, ta by jim měla smlouvu poslat! Já bych chtěla potvrzení od pojišťovny, kolik mají zaplaceno a dodat smlouvu, pokud již není doložena v minulých letech (což ve Vašem případě asi není).

• 16. 2. 2011 9:18

Evichka (neregistrovaný)

Díky moc za radu, oni se totiž zaměstnancí rozčilují, že nic jinýho jim pojišťovna nedala, nebo tam pak volájí, oni jim řeknou, že jim nic jinýho nedají, no a pak se rozčilují na mě, že už nic nedostanou a že já to nechci uznat a dát do daní. Je to kolotoč. Jediná pojištovna česká s tou není žádný problém.

• 16. 2. 2011 16:57

JiřinaH. (neregistrovaný)

Návrh se bere jako smlouva. K tomu vystavuje pojišťovna tzv.pojistku, kde jsou podstatné údaje. To by mělo stačit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).