Re: Odpočet daně na 2 děti - rozvod
Vy budete mít společnou domácnost, vy budete ženě dávat peníze a ona vám bude vařit ? Nebudete mít stanoven výživné na děti ?
Re: Odpočet daně na 2 děti - rozvod
Máme 2 nezletilé děti a právě kvůli nim chceme zůstat ve společné domácnosti. Na rozvodu se chceme dohodnout, budeme teprve podávat návrh, dítě budou svěřeny do péče jí, tím pádem já budu platit výživné. Tím si dělá nárok na daň, já jsem však na internetu četl, že v takovém případě, kdy žijí ve společné domácnosti, bych měl nárok na uplatňování slevy na dani i já, nikoli jen ona. Ona by nárok uplatňovala v případě, že bychom žili každý jinde a děti měla u sebe. Chci se ujistit, že tomu tak opravdu je. Nyní nárok uplatňuji já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2011 10:01
Dobrý den, budeme se s manželkou rozvádět, já uplatňuji odpočet na naše dvě děti. Po rozvodu budou svěřeny do péče matky, ale budeme žít stále v jedné domácnosti společně. Žena mi tvrdí, že v takovém případě, kdy bude mít v péči děti ona, smí uplatňovat nárok na slevu na dani pouze ona. Je to pravda, nebo můj nárok zůstává i po dobu po rozvodu?
Děkuji za odpověď.