Re: Výpověd ve zkušebce z druhé p.smlouv
Právě že se nic nedělo, žádné ukončování žádné rušení.. prostě za mnou přišel s novou smlouvou protože sem měnil pracovní pozici. Nenapadlo mně že to je levárna.
Podle mně ta druhá smlouva je nezákoná, neruší tu první a ve zkušební době bych být neměl. Navíc změny se řeší dodatkem ke smlouvě. Otázka je jestli je to tak prokazatelné že se s ním mužu o tom soudit protože mám nárok na odstupné.
Je to přesně tak, jak píšete.Pokud nebyl žádným způsobem ukončen pracovní poměr u první prac.smlouvy, tudíž druhá pracovní smlouva je neplatná a vy máte velkou šanci u soudu uspět! Zaměstnanvatel chtěl s váma "vydrbat", ale opomněl ukončit první pracovní poměr.Nedejte se.
Mohlo by to taky být tak, že ten první pracovní poměr stále platí a od prosince jste si smluvili druhý pracovní poměr. A teď jde o ukončení jen toho druhého pracovního poměru. Ale to by pochopitelně pracovní doba v tom prvním pracovním poměru musela být v jiném čase než v tom druhém poměru. O tento případ asi nepůjde a bude to zřejmě tak, jak píše Moris.
Já bych viděla jinak. Pokud první pracovní poměr nebyl ukončen, trvá, ale zaměstnavatel přestal v jeho rámci zřejmě přidělovat tazateli dohodnutou práci = překážka na straně zaměstnavatele. Druhý pracovní poměr = jiný druh práce, proč ne zkušební doba, vše se posuzuje samostatně. Nevidím důvod, proč musel být první pracovní poměr ukončen. Samozřejmě přistupují dobré mravy, ale na ty se už dávno nehledí, takže pozor na to, kdo s kým vydrbe. Aby to nebyl soud s tazatelem - viz pozoruhodná soudní rozhodnutí z poslední doby. Nárok na odstupné - za co?
V druhé smlouvě není nic o tom že se ruší smlouva první. Jednalo se pouze o upravu prac. pozice. To se přece dělá dodatkem. Nárok na odstupné musím mít, za předpokladu že ta druhá smlouva neplatítí, tudíž nejsem ve skušební době a tudíž když mně chce vyhodit musí dát výpověd o nadbytečnost a za to je odstupné.
Nevěřím že le si dávat zkušební doby víckrát během jednoho zaměstnání.
Kdyby to bylo jednoduché, tak by vždy stačilo dát blbcovi novou smlouvu na post ředitele a hned druhý den ho vyrazit.Kyž to přeženu..
Moris, z první prac.smlouvy, pokud Vás chce prospustit, máte nárok na 2měsíční výpovědní lhůtu a trojnásobek odstupného.
Pracovní poměr uzavřený 1.pracovní smlouvou stále existuje, nebyl žádným způsobem ukončen.Jsem přesvědčena, že u soudu by jste vyhrál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2011 10:49
Mohl by mi tu někdo poradit prosím?
Pracuji v zaměstnání u jednoho zaměstnavatele skoro rok.. První smlouva byla uzavřena někdy v březnu na dobu neurčitou.
V prosinci jsem dostal smlouvu novou,uplně stejnou akorát s jiným pracovním zařazením a platem. Tu smlouvu sem podepsal a ted mně zaměstnavatel chce vyhodit protože podle té poslední smlouvy sem ve 3měsíční zkušební době.
Je jeho jednání nezákoné?
Děkuji za reakce..