Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
No pracuje na DPP příjem má za kalend. měsíc nižší než 5000kč a chce si to nechat vrátit daň přes fú a já ji musím vystavit potvrzení o příjmech, jak jinak si vypíše do přiznání, že měla příjmy, zaplatila na dani tolik a tolik a má nárok na slevu na poplatníka 24.840,- za rok, chce vrátit to co zaplatila na dani. u mne si prohlášení nepodepsala, zajde si na fú sama.
Srážková daň je konečná,tzn. že vy ji žádné potvrzení nevystavíte
Paní se totiž byla ptát na fú a tam ji řekli, že má přinést potvrzení o tom kolik vydělala a kolik ji bylo sraženo a že si to má podat. Tak nevím já ji to vystavím a uvidím co ji na fú řeknou, nemá za celý rok 2010 jiné příjmy než z DPP. Paní mi nechce podepisovat prohlášení, předem, jelikož si hledá zaměstnání a chce si pak uplatňovat v zaměstnání na HPP.
V tom případě pro Vás jen dobře. Protože za každý dobrý skutek je člověk po zásluze potrestán.
Termín pro dodatečný podpis prohlášení poplatníka daně je pryč, tak jen vystavte potvrzení, kopii založte do dokladů a doplňte si datum, kdy pracovnice požádala o vystavení potvrzení a kdy jste potvrzení předala.
>>>>>>>
>>>>>>>Dohoda o provedení práce od 3. - 9. měsíc, v
>>>>>>>potvrzení
>>>>>>>vyplním pouze úhrn zúčtovaných příjmů ze závislé
>>>>>>>činnosti a funkčních požitků ( ř. 1, 2) a skutečně
>>>>>>>odvedenou daň (ř. 9. a 12.).
>>>>>>>
>>>>>>>Nemá podepsané prohlášení, půjde sám na FÚ, jde mi
>>>>>>>jen
>>>>>>>o to zda opravdu na potvrzení stačí úhrn příjmů a
>>>>>>>srážková daň.
>>>>>>>
>>>>>>>Děkuji. V.
>>>>>>
>>>>>>Asi jste se upsala, srážková daň to být nemůže.
>>>>>>Potvrzení se dává na zálohovou daň.
>>>>>
>>>Projděte si ZDP § 38k/4 + 5
>>>Termín pro podpis v zaměstnání je již pryč.
>>
>>Paní se totiž byla ptát na fú a tam ji řekli, že má
>>přinést potvrzení o tom kolik vydělala a kolik ji
>>bylo
>>sraženo a že si to má podat. Tak nevím já ji to
>>vystavím a uvidím co ji na fú řeknou, nemá za celý rok
>>2010
>>jiné příjmy než z DPP. Paní mi nechce podepisovat
>>prohlášení, předem, jelikož si hledá zaměstnání a chce
>>si
>>pak uplatňovat v zaměstnání na HPP.
>
>V tom případě pro Vás jen dobře. Protože za každý
>dobrý skutek je člověk po zásluze potrestán.
>Termín pro dodatečný podpis prohlášení poplatníka daně
>je pryč, tak jen vystavte potvrzení, kopii založte do
>dokladů a doplňte si datum, kdy pracovnice požádala o
>vystavení potvrzení a kdy jste potvrzení předala.
Ano, beru Vás za slovo, vystavím potvrzení s tím jak to má a ať si to na fú obhájí, jsem s ní teď mluvila a byla naštvaná, že na fú ji paní řekla, že i z DPP si může nechat vrátit. Tak ji to vystavím a je to, ona bude spokojená a já taky, nebudu se příští rok trápit s vyúčtovánám zálohovky :(
Pokud jí vystavíte potvrzení o zdanit. příjmech a napíšete, kolik zaplatila daně, pak to nějaký "chytrák" na FÚ bude brát jako zálohovou daň, kterou jí vrátí, což je špatně (i když velkým písmem zdůrazníte, že se jedná o srážkovou daň)
potvrzení bych jí nevystavila nebo vystavila jen potvrzení, že byla srážena srážková daň (bez jednotlivých částek)
ať se Vaše ochota pomoci neobrátí proti Vám
Nevěřím tomu, že na FÚ byla a že dostala takovouto informaci. Nebo neřekla, že byla daněna jen srážkovou daní.
Ovšem pokud jí umožníte dodatečný podpis s datem do 15.2. a vše přepočítáte a uděláte, co je potřeba, pak jí můžete vystavit potvrzení o zdanit. příjmech a může to do přiznání zahrnout. Pokud ale měla v tom období podepsané ještě u jiného zaměstnavatele, tak fakt u Vás dodatečně podepsat nemůže.
No hodná jsem někdy až moc, ale předělávat kvůli 1500 kč vše to mi za to nestojí, proto bych raději byla, kdyby si paní zašla s potvrzením na Fú sama, je to její problém, že mi to nechce podepsat včas. Je to složité, musím to zúčtovat oproti zálohové daní v roce 2011. navíc mzdový program stávkuje a nechce mi načíst data, jelikož je vedená se srážkovou daní a i když zakliknu podepsané prohlášení nedělá nic :(
Tak se na ni vykašlete a nic nevystavujte, protože jste srážela (SPRÁVNĚ) srážkovou daň. A pokud chtěla dopodepsat dodatečně daň. prohl. (je to její hloupost, že nepodepsala ihned při nástupu), tak měla čas nejpozději včera. Dnes už je po termínu a to by Vás mohla ještě někde udat, že falšujete datumy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2011 14:57
Dobrý den,
prosím o radu:
Dohoda o provedení práce od 3. - 9. měsíc, v potvrzení vyplním pouze úhrn zúčtovaných příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků ( ř. 1, 2) a skutečně odvedenou daň (ř. 9. a 12.).
Nemá podepsané prohlášení, půjde sám na FÚ, jde mi jen o to zda opravdu na potvrzení stačí úhrn příjmů a srážková daň.
Děkuji. V.