Re: dph práce na nemovit.-prosím Janu N.
ad1) Pokud by se jednalo o plnění ve vztahu k nemovitosti, pak opravdu § 10, dala bych do ř. 25 bez daně a nedávala do souhrnného hlášení, pokud by se jednalo o normální opravu pak ř. 21 bez daně a souhrnné hlášení kod 3
ad2) platí stejné co je uvedeno v ad 1, místo plnění buď tam, kde se nemovitost nachází dle § 10 ř.25, nebo tam, kde má příjemce služby sídlo dle § 9/1 ř. 21 a SH
Ještě prosím:
ad1/ § 10, ř. 25, ale proč ne souhrnné hlášení?
ad2/ platí stejný dotaz a ještě kdo tedy odvede dań, firma v Polsku? pokud ano, tak jak to bude vědět, když faktura jde do Francie?
Jsem fakt z toho nešťastná...a vám díky za konzultace.
do souhrnného se dávají jen plnění dle § 9/1 z ř. 21 - služby a
ř. 20 zboží. ne z ř 25
-ad 2) pokud místo plnění polsku, dle nemovitosti, tak se tam musí
odvést dph, odkaz na § 10 na fa do Francie
pokud fakturace dle § 9/1 pak místo plnění , kde má příjemce služby sídlo - reveres ve Francii
Moc a moc díky, souhrnné hlášení je mi už jasné, jen stále nevím, KDO to dph v tom Polsku odvede, sice klient to napíše na fakturu, že dle našeho dph dle §10,ale že by to ve Francii věděli....asi jsem natvrdlá....nebo se o to nebudu starat :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2011 15:10
Moc vás prosím zase o konzultaci. Řeším stále stejného klienta, který opravuje stroje po světě...
1/Opravoval stroj spojený se zemí v Rakousku, fakturace také Rakousko. Bude to podle §10, dph 0, daň odvede rak.odběratel reverse charge?
2/ Opravoval stroj spojený se zemí v Polsku, fakturace bude do Francie. Bude to podle §10, daň se odvede v Polsku. Ale kdo, asi můj klient...tam se přihlásí k dph?
Děkuji Eva