Re: kolik byste mi účtovali
Vy už jste to tady rozebíral/a.
Nebudu se vyjadřovat k ceně.
Spíš jestli chcete nejlevnější řešení nebo to správné účetně a daňově.
Pokud někdo ručí za výsledek, účetně i daňově, pak to určitě nebude dělat za "hubičku" měsíčně. V ceně se odráží také, že studuje, ví a udělá pro vás i optimální řešení do budoucna .
V tom případě se omlouvám, já se na to dívám z jiného pohledu, já to pak po těch "levných " a nic neumějících účetních občas daňově řeším, a často se s tím už moc nedá dělat.
Naopak, osobně sjednávám smlouvu individuálně vč. cenových podmínek.
Je jednoduché říct mám 7 dokladů, kolik mě bude stát zaúčtování.
Zaúčtování může být dle položek, podívejte se na internet, kolik stojí 1 zaúčtovaná položka, ale co pak s tím, někdo musí spočítat odpisy, tzn. zařadit jdnotlivé části FVE do odpisových skupin,zpracovat přiznání, soc. zdravotní.
Take se pripojim.
Dotycny tazatel asi nikdy nepodnikal a netusi co je to dobre uctovat, spravne radit a nejlepe optimalizovat. Zdrovna fotovoltaika je slozita. Pri zacatku nebyl ani zadny vyklad a tak kdyz jsem ji zacinal uctovat, tak ted po vykladu jsem zjistil, ze to mam spatne co se tyka naroku dph z porizene fotovoltaiky, kdy se energie prodava i sportebovava pro vlastni potrebu. Takze to je opravdu krome uctovani hlavne ted jeste o studovani zakonu a vykladu.
Co se tyce polozek tak to neni vubec smerodatny udaj. Myslite si, ze jsou stejna rizika, kdyz OSVC proda v malem kramku sedm paru bot a utri za mesic 20.000,- oproti 100 hektarum fotovoltaiiky kdy mesicne vydate take sedm faktur ale za 5.000.000,- ?
Mam tu klienta, ktery za mesic vyda 3 faktury pro E-ON za 8.000.000,- k tomu par PD a banku a uctuju mu za vedení vice, nez firme ktera ma obrat 500 vydanych faktur, 600 prijatych, k tomu PD a kilometr banky.
Takze vas vystrel do tmy za kolik to kdo bude uctovat neni tady asi k nicemu.
Nakonec z vas jeste vypadne, ze chcete zatridit a delat odpisy, vyuctovavat dodavku kdyz poslete jen kWh dodane do site, ....
A i kdyby jste si obesel ucetni, ucetni firmy, danove poradce tak nakonec nejnizsi cena nemusi byt nejlepsi reseni.
Prichazi rada klientu, kteri sice meli ucetnictvi za hubicku, ale kdyz prisla kontrola tak ucetni se zapiral, FU dopalilo 300.000,- pokutu a to pak to levne uctovani prislo pekne draho.
Tomu samozřejmě rozumín, ale musíte mi dát za pravdu,že delší čas strávíte nad pětisty položkami než nad sedmi. Mluvila jsem o zaučtování nikol-li o odpisem, které se zohledňují až v DP.Plno Vás odpovědělo a já si odpovědí cením ale ani jeden z Vás neřekl konkrétní částku (aspoň od - do) na můj případ-dotaz děkuji
Já bych vám účtovala za každou započatou hodinu 500Kč, ale jen za zaúčtování vašich dokladů, tím nemyslím daňové přiznání. Jen co otevřu PC, tak už mám náklad na energii, na opotřebení PC, na použití sotware, použití tiskárny, kancelářské potřeby, dále čas na zaúčtování, čas na prostudování vašeho předmětu podnikání.Přeji hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2011 15:29
Dobrý den FVE od května 2010 měsíčně cca 7 položek zaúčtovat v PU.Mám vše připravené výpis mi sedí s doklady.Děkuji za odpověď.