Zrušení trvalého bydliště matky z bytu

• (neregistrovaný)

16. 2. 2011 16:53

Dobrý den,

bydlím v bytě se svou matkou a v tomto bytě jsem hlášen na družstvu pouze já (vlastník bytu a člen družstva). S matkou mám neustálé problémy co se týče jakékoliv pomoci s placením poplatků. Matka se absolutně na ničem finančně nepodílí. Bohužel jsem nyní i nezaměstnaný a na sociálce mi řekli, že budu posuzovaný s matkou a to jen proto, že zde má hlášen trvalý pobyt. Matka ani nijak v bytě neuklízí, nevyvenčí nikdy psa, nikdy nic neuklidí, pokud koupí maličkost (pytle do koše, houbičky na nádobí) schovává je, abych já je nijak nepoužíval. V bytě jí téměř nic nepatří. Ráda holduje alkoholu - pivu a pak to také vypadá (toaleta je celá špinavá exkrementy a okamžitě si pere oblečení). Již několikrát jsem to psychicky nevydržel a matku vyhodil z bytu. Jakmile to ale udělám, volá na mě policii, že jsem se na ní dopustil domácího násilí. Velmi rád bych se jí zbavil a mohl tak konečně zase začít žít v klidu jako člověk. Matka se celou dobu vezla jen po tatínkovi, protože má pouze důchod ve výši 6000,- Kč měsíčně, s čímž asi sotva kdy něco dokáže. Mě prostě její situace nezajímá a nehodlám díky ní věčně strádat a mít jí na triku, aby se vezla zase jen na mě! Tatínek umřel 16.1.2011 a věřte, že od té doby se nijak ani nepodělila - ani částečně na úhradě za jeho pohřeb. Ten jsem platil celý já. Matka a tatínek nebyli nikdy manželé, pouze druh a družka. Bojím se toho, že budu muset pak hledat matce náhradní bydlení, ale že mi řekne, že na to nemá, když má jen 6000,- Kč měsíčně a já se jí tak sotva kdy zbavím, protože sotva jí seženu bydlení, kde bude mít vše jako tady doma a jen za pár korun. Prosím poraďte co a jak.
    Co teda mohu udělat, abych se matky definitivně zbavil a aby již neměla žádný nárok využívat můj byt a můj majetek v něm jen proto, že je to má matka a má zde hlášen trvalý pobyt?

Děkuji Vám za Vaši pomoc a radu

S pozdravem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).