Mzda za vedení UCE-dát jako dohad?

• (neregistrovaný)

16. 2. 2011 20:55

Dobrý den,
    jsem na mateřské a zpracovávám pro jednu paní účetnictví. Nemám IČ a tak si udělám v únoru dohodu o provedení práce a paní mi zaplatí 10tis hrubého. Teď jen váhám, mám-li dát tuto částku do dohadů za rok 2010, když to vlastně bude mzda za zpracování UCE roku 2010. Myslím, že by to tam patřit mělo - jak byste se na to tvářili??
    Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2011 7:06

alen1 (neregistrovaný)

Re: mzda za vedení UCE-dát jako dohad?
      Nemůže to být mzda za rok 2010, když dohoda bude uzavřena v únoru 2011.
      Promiňte, jak můžete zpracovávat účetnictví, když o tom nemáte ani základní povědomí?

• 17. 2. 2011 9:14

Martin2010 (neregistrovaný)

Dobrý den,
      nevím, zda jsem úplně přesně pochopil tento příspěvěk. nejspíš se jedná o dohad v účetnictví společnosti za vedení účetnictví roku 2010. Těžko bych měl daňově uznatelný náklad v roce 2011 za vedení účetnictví v roce 2010. Pro předejetí komplikací bych sepsal smlouvu o vedení účetnictví mezi účtovanou firmou a firmou účtující bych k 31.12.2010 a vytvořil dohad k 31.12.2010 za vedení účetnictví v účtované společnosti.

• 17. 2. 2011 9:18

Maxx (neregistrovaný)

Ale tazatelka píše, že nemá ŽL. Bude to na DPP. Taky bych to viděla do nákladů roku 2011. Půjde o mzdové náklady. Ty byly vynaloženy v 2011.

Pokud by se jednalo o smlouvu s někým, kdo má ŽL, tak je to jiná.

• 17. 2. 2011 9:20

alen1 (neregistrovaný)

Jen drobnost - nedovolené podnikání.
      Pokud by paní na MD měla živnostenský list na účetní práce, řeší se situace zcela jinak.
      Jinak viz výše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).