Re: mzda za vedení UCE-dát jako dohad?
Dobrý den,
nevím, zda jsem úplně přesně pochopil tento příspěvěk. nejspíš se jedná o dohad v účetnictví společnosti za vedení účetnictví roku 2010. Těžko bych měl daňově uznatelný náklad v roce 2011 za vedení účetnictví v roce 2010. Pro předejetí komplikací bych sepsal smlouvu o vedení účetnictví mezi účtovanou firmou a firmou účtující bych k 31.12.2010 a vytvořil dohad k 31.12.2010 za vedení účetnictví v účtované společnosti.
Re: mzda za vedení UCE-dát jako dohad?
Ale tazatelka píše, že nemá ŽL. Bude to na DPP. Taky bych to viděla do nákladů roku 2011. Půjde o mzdové náklady. Ty byly vynaloženy v 2011.
Pokud by se jednalo o smlouvu s někým, kdo má ŽL, tak je to jiná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2011 20:55
Dobrý den,
jsem na mateřské a zpracovávám pro jednu paní účetnictví. Nemám IČ a tak si udělám v únoru dohodu o provedení práce a paní mi zaplatí 10tis hrubého. Teď jen váhám, mám-li dát tuto částku do dohadů za rok 2010, když to vlastně bude mzda za zpracování UCE roku 2010. Myslím, že by to tam patřit mělo - jak byste se na to tvářili??
Děkuji za odpovědi