Špatný průměr-loňský rok

• (neregistrovaný)

16. 2. 2011 23:21

Nyní jsem zjistila, že jsem 3 zaměst. spočítala špatně průměr na 3 čtvrtletí 2010, byly tam dovolené, svátek a přesčasy. Pracovali už na 7 hodin a já jim počítala jen 6, takže všechno špatně. Co teď můžu dělat? Opravit v letošním roce až ve výplatě za únor, co všechno mi to mohlo způsobit? Samožřejmě jsem je ošidila o peníze, takže doplatím ale co odvody, ELDP, průměr na další kvartál by byl také větší!!! Nejraději bych se zastřelila, prosím poraďte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2011 7:21

(neregistrovaný)

Re: Špatný průměr-loňský rok
      Mě se stalo něco podobného, SW mi také spočítal chybné průměry a já to zjistila až v lednu, takže výplaty za říjen a listopad byly blbě a aby toho nebylo málo tak tam byla i jedna nemoc, takže jsem v prosinci nárokovala 1/2 z doplatku DPN... Dosusd se mi z OSSZ nikdo neozval - co to jako mělo znamenat....
      Opravila jsem v prosincových mzdách - ještě jsem stihla, také jsem byla zralá na Chocholouška....
      Jedna chytrá paní zde na foru mi poradila ať opravím pokud bude možné v prosincových mzdách, ale nic strašného se nestane, když to zam-ci dostanou ve mzdě za leden...

• 17. 2. 2011 9:34

monika33 (neregistrovaný)

Díky moc ale já to už v lednu neopravím, může to být v letošním roce?Ve výplatě za únor? Vůbec nevím co s tím.Prosím poraďte, vůbec jsem nespala, nevím si teď vůbec rady.

• 17. 2. 2011 9:47

xy5

A opravdu jste průměr špatně spočítala? Vám ho nepočítá program?
      Jedná se o mzdy za duben - červen 2010?
      Nějak tomu nerozumím, co jste špatně počítala - jestli jenom dovolenou, svátky apod. jste počítala úvazkem 6 hod. nebo 7 hod.
      Přesčasy se platí až nad stanovený fond (vždyť u Vás pracují na zkrácený úvazek, tak přesčasy snad nemají - nebo ano?)
      A průměr pro další čtvrtletí se nepočítá z odprac. doby (ne z náhrad - tedy, co jste platila průměrem)
      Ono to nebude jistě tak horké. Opravit se dá vše a toto patří k chybám, které jsou lehce opravitelné (a asi by se jednalo o doplatek zam-cům, takže nevěšte hlavu a raději si to ještě znovu překontrolujte - třeba jste průměr spočítala správně)

• 17. 2. 2011 9:49

xy5

>>>>Nyní jsem zjistila, že jsem 3 zaměst. spočítala
      >>>>špatně
      >>>>průměr na 3 čtvrtletí 2010, byly tam dovolené, svátek
      >>>>a přesčasy. Pracovali už na 7 hodin a já jim
      >>>>počítala
      >>>>jen 6, takže všechno špatně. Co teď můžu dělat?
      >>>>Opravit v letošním roce až ve výplatě za únor, co
      >>>>všechno mi
      >>>>to mohlo způsobit? Samožřejmě jsem je ošidila o
      >>>>peníze, takže doplatím ale co odvody, ELDP, průměr na
      >>>>další
      >>>>kvartál by byl také větší!!! Nejraději bych se
      >>>>zastřelila, prosím poraďte.
      >>>
      >>
      >>Díky moc ale já to už v lednu neopravím, může to být
      >>v
      >>letošním roce?Ve výplatě za únor? Vůbec nevím co s
      >>tím.Prosím poraďte, vůbec jsem nespala, nevím si teď
      >>vůbec rady.
      >
      >A opravdu jste průměr špatně spočítala? Vám ho
      >nepočítá program?
      >Jedná se o mzdy za duben - červen 2010?
      >Nějak tomu nerozumím, co jste špatně počítala - jestli
      >jenom dovolenou, svátky apod. jste počítala úvazkem 6
      >hod. nebo 7 hod.
      >Přesčasy se platí až nad stanovený fond (vždyť u Vás
      >pracují na zkrácený úvazek, tak přesčasy snad nemají -
      >nebo ano?)
      >A průměr pro další čtvrtletí se nepočítá z odprac.
      >doby (ne z náhrad - tedy, co jste platila průměrem)

oprava a omluva: .... se počítá z odprac. doby....

>Ono to nebude jistě tak horké. Opravit se dá vše a
      >toto patří k chybám, které jsou lehce opravitelné (a asi
      >by se jednalo o doplatek zam-cům, takže nevěšte hlavu
      >a raději si to ještě znovu překontrolujte - třeba jste
      >průměr spočítala správně)

• 17. 2. 2011 10:07

monika33 (neregistrovaný)

Díky moc za vaši reakci.
      Průměr na hodinu mám správně, ale od 7 měsíce dělali na 7 hodin a já hodinový průměr na dovolenou a svátek měla násobit 7 a násobila jsem 6 hodinami. Takže pokud měli (a měli) dovolenou, svátek, mají ho špatně zaplacený ve všech 3 měsících. Přesčas byl vyjímečně nebo spíše příplatek protože dělali sobota, neděle, oba svátky v červenci 10 hodin denně, probíhala rekonstrukce prodejny.

• 17. 2. 2011 10:39

xy5

tak to máte nedoplacených jen pár hodin - za každý den dovolené po 1 hod., svátek pokud pracovali, tak jste zaplatila odprac. hodinami a příplatek za svátek a za přípl. za víkend jste jistě také zaplatila správně (10 hod.) a náhrada za svátek tedy nevznikla, pokud pracovali - tam dle mého názoru není co doplácet
      a přesčas - kdo ví, jestli vznikl
      tak ten rozdíl spočítejte - jistě to bude pár Kč a zadejte do příslušné kolonky jako doplatek v nejbližší mzdě

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).