Re: Špatný průměr-loňský rok
Mě se stalo něco podobného, SW mi také spočítal chybné průměry a já to zjistila až v lednu, takže výplaty za říjen a listopad byly blbě a aby toho nebylo málo tak tam byla i jedna nemoc, takže jsem v prosinci nárokovala 1/2 z doplatku DPN... Dosusd se mi z OSSZ nikdo neozval - co to jako mělo znamenat....
Opravila jsem v prosincových mzdách - ještě jsem stihla, také jsem byla zralá na Chocholouška....
Jedna chytrá paní zde na foru mi poradila ať opravím pokud bude možné v prosincových mzdách, ale nic strašného se nestane, když to zam-ci dostanou ve mzdě za leden...
A opravdu jste průměr špatně spočítala? Vám ho nepočítá program?
Jedná se o mzdy za duben - červen 2010?
Nějak tomu nerozumím, co jste špatně počítala - jestli jenom dovolenou, svátky apod. jste počítala úvazkem 6 hod. nebo 7 hod.
Přesčasy se platí až nad stanovený fond (vždyť u Vás pracují na zkrácený úvazek, tak přesčasy snad nemají - nebo ano?)
A průměr pro další čtvrtletí se nepočítá z odprac. doby (ne z náhrad - tedy, co jste platila průměrem)
Ono to nebude jistě tak horké. Opravit se dá vše a toto patří k chybám, které jsou lehce opravitelné (a asi by se jednalo o doplatek zam-cům, takže nevěšte hlavu a raději si to ještě znovu překontrolujte - třeba jste průměr spočítala správně)
>>>>Nyní jsem zjistila, že jsem 3 zaměst. spočítala
>>>>špatně
>>>>průměr na 3 čtvrtletí 2010, byly tam dovolené, svátek
>>>>a přesčasy. Pracovali už na 7 hodin a já jim
>>>>počítala
>>>>jen 6, takže všechno špatně. Co teď můžu dělat?
>>>>Opravit v letošním roce až ve výplatě za únor, co
>>>>všechno mi
>>>>to mohlo způsobit? Samožřejmě jsem je ošidila o
>>>>peníze, takže doplatím ale co odvody, ELDP, průměr na
>>>>další
>>>>kvartál by byl také větší!!! Nejraději bych se
>>>>zastřelila, prosím poraďte.
>>>
>>
>>Díky moc ale já to už v lednu neopravím, může to být
>>v
>>letošním roce?Ve výplatě za únor? Vůbec nevím co s
>>tím.Prosím poraďte, vůbec jsem nespala, nevím si teď
>>vůbec rady.
>
>A opravdu jste průměr špatně spočítala? Vám ho
>nepočítá program?
>Jedná se o mzdy za duben - červen 2010?
>Nějak tomu nerozumím, co jste špatně počítala - jestli
>jenom dovolenou, svátky apod. jste počítala úvazkem 6
>hod. nebo 7 hod.
>Přesčasy se platí až nad stanovený fond (vždyť u Vás
>pracují na zkrácený úvazek, tak přesčasy snad nemají -
>nebo ano?)
>A průměr pro další čtvrtletí se nepočítá z odprac.
>doby (ne z náhrad - tedy, co jste platila průměrem)
oprava a omluva: .... se počítá z odprac. doby....
>Ono to nebude jistě tak horké. Opravit se dá vše a
>toto patří k chybám, které jsou lehce opravitelné (a asi
>by se jednalo o doplatek zam-cům, takže nevěšte hlavu
>a raději si to ještě znovu překontrolujte - třeba jste
>průměr spočítala správně)
Díky moc za vaši reakci.
Průměr na hodinu mám správně, ale od 7 měsíce dělali na 7 hodin a já hodinový průměr na dovolenou a svátek měla násobit 7 a násobila jsem 6 hodinami. Takže pokud měli (a měli) dovolenou, svátek, mají ho špatně zaplacený ve všech 3 měsících. Přesčas byl vyjímečně nebo spíše příplatek protože dělali sobota, neděle, oba svátky v červenci 10 hodin denně, probíhala rekonstrukce prodejny.
tak to máte nedoplacených jen pár hodin - za každý den dovolené po 1 hod., svátek pokud pracovali, tak jste zaplatila odprac. hodinami a příplatek za svátek a za přípl. za víkend jste jistě také zaplatila správně (10 hod.) a náhrada za svátek tedy nevznikla, pokud pracovali - tam dle mého názoru není co doplácet
a přesčas - kdo ví, jestli vznikl
tak ten rozdíl spočítejte - jistě to bude pár Kč a zadejte do příslušné kolonky jako doplatek v nejbližší mzdě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2011 23:21
Nyní jsem zjistila, že jsem 3 zaměst. spočítala špatně průměr na 3 čtvrtletí 2010, byly tam dovolené, svátek a přesčasy. Pracovali už na 7 hodin a já jim počítala jen 6, takže všechno špatně. Co teď můžu dělat? Opravit v letošním roce až ve výplatě za únor, co všechno mi to mohlo způsobit? Samožřejmě jsem je ošidila o peníze, takže doplatím ale co odvody, ELDP, průměr na další kvartál by byl také větší!!! Nejraději bych se zastřelila, prosím poraďte.