DP a zrušení živ. poojištění

• (neregistrovaný)

17. 2. 2011 7:13

dobrý den, zaměstnanec si minulý rok zrušil životní pojištění. Tento rok musí být dodanění uplatnění životního pojištění. Znamená to, že k příjmům ze zaměstnání přičtu částky za všechny roky, kdy zaměstnanec uplatňoval úlevu na dani? Jako zaměstnanec podávám také přehled na zdravotní poj. a soc. pojištění. Zaměstnavatel mi vždy DP dal již hotové, tento rok jen podklady. prosím o radu, co vše musím vyplnit. Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2011 8:16

ola1 (neregistrovaný)

Re: DP a zrušení živ. poojištění
      Dobrý den, celkovou částku(kterou si zaměstnanec uplatňoval za roky,kdy měl ŽP) uvedete v příloze Daň.příznání v příloze č.2 - oddíl 2 (výpočet díl.zákl.daně z ostatních příjmů). V ř.1 sl 1. uvedete: F- zrušení živ.poj.,ř.1 sl.2 bude celk.částka za období kdy jste si ŽP uplatňovala, ř.1 sl.3. výdaje bude 0. atd. Poté uvedete hodnotu z ř.209 Přílohy č.2 v DP za r.2010 na str.2 oddíl 2 na ř.40. Jako zaměstnanec žádné přehledy nikam nepodáváte. Pouze si uděláte DP a to na FÚ.

• 20. 2. 2011 12:24

Hanka350 (neregistrovaný)

Re: DP a zrušení živ. poojištění
      dobrý den, mockrát děkuji za Vaši úžasnou odpověď. Jen mám ještě takový dotaz, hodnota darů může být max. 10% ze základu daně. Do hodnoty darů se také započítávají odborové příspěvky. Mám hodnotů odběrů krve větší než 10% ze ZD- to jsem zregulovala na těch 10% a nyní mám ještě příspěvek do odborů. Můžu ho uplatnit nebo už ne? Předem děkuji za Vaši odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).