Re: prosím Páju - vstup do práv a povinn
nevím, zda správně chápu- je uzavřena smlouva-obchodní vztah- a místo jedné smluvní strany vstupuje do práv a povinností jiná, v tom případě stačí dodatek, ve kterém budou uvedeny obě původní sml. strany, dále i nová a obsahem bude právě ten vstup, jedna sml. strana bude v plném rozsahu nahrazena druhou a ta převezme všechna práva a povinnosti původní.
Re: prosím Páju - vstup do práv a povinn
S daněmi si poradím.
Jen mě mate, že to není klasická smlouva o převodu práv a povinností, ale je tam ta formulace, že vstupuje do práv a povinností.
Nejsem tak zběhlá v obchodním a občanském právu, abych věděla, že to vstupuje do práv a povinností je opravdu převod se vším všudy. Protože některé oblasti neupravuje obchodní zákoník, potřebovala jsem vědět do kterých § nahlédnout, abych si to srovnala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
17. 2. 2011 10:55
Dobrý den, prosím o nasměrování, kam se mám podívat a čím se řídí
"vstup do všech práv a povinností" smlouvy.Ve smlouvě se mluví pouze o postupiteli,postupitel současně přebírá záruku za nezaplacené závazky.
Původní smlouva upravuje obchodně závazkový vztah mezi 2 obchodními společnostmi, není to v souvislosti s leasingem ani nemovitostí.
Koukala jsem se do obč. zákoníku i obchodního a nejsem z toho moudrá.
Děkuji. Alen1