Re: Potvrzení od Kooperativy - penzijní
Jestli skutečně jde o penzijní připojištění se státním příspěvkem, tak tam bývá uváděná celá zaplacená částka. To by znamenalo snížit ji o 6000 Kč. Ale těžko radit, když ten doklad máte v ruce Vy.
Já teď mám před sebou doklad o úhradách na penzijní připojištění našeho zaměstnance, je tam celá částka 18.000,- Kč. Uplatním po odečtu částku 12.000,- Kč. Ostatní naši zaměstnanci, kteří platí 6.000,- nebo méně, toto potvrzení vůbec nedostávají (já jsem také mezi nimi).
Na penzijním připojištění se st.příspěvkem je opravdu uváděna celá částka. Ale v tomto případě nejspíš nejde o penzijní připojištění se státním příspěvkem, ale o penzijní pojištění. Bez st.příspěvku. V tom případě do daní celou uvedenou částku. měla abyste mít v ruce taky smlouvu, aby bylo jasné, o co se jedná.
Karo,
Kooperativa nevlastní penzijní fond. Nemůže tedy vydat potvrzení o zaplacených částkách na penzijní připojištění.
paní píše, že je to důchodové pojištění, což je forma životního pojištění s výplatou jednorázové částky nebo pravidelné částky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
17. 2. 2011 11:00
Oz zaměstnance mám potvrzení od Kooperativy na penzijní připojištění ve výši 1797 kč. Podle mě je tato částka již po odečtení 6000 Kč. Jedná se mě o roční zúčtování daně.
Nemáte s tím někdo zkušenosti., jestli na potvrzení od Kooperativy
jsou už konečné částky, které můžu dát do přiznání.