Re: Hledala jsem v historii-pokaždé jina
proč proboha na ředitelství a ne na úřad?? já jsem volal zrovna včera v této věci na FÚ, paní mi ochotně sdělila co jsem potřeboval, bohužel ale pro mne,potvrdila mi, že již nelze, lhůta uplynula 31.12.2010. i když je fakt, že na dotazy jsme my účetní a ne úřad.
původně platilo pravidlo 3+1, teď je rozsudek soudu na tzv. 3+0, tj. dap/2007 se mělo podat do 31.3.2008 - předtím se počítalo až od následujícího roku 3roky, to by bylo do r. 2011 včetně, ale teď platí pravidlo, že se počítá již 2008+2009+2010 a proto je konec 31.12.2010, je to i v daňovém řádu, lhůta pro vyměření daně je 3 roky, nemám ho u sebe, tak nevím přesně §
§ 148 Lhůta pro stanovení daně
Dle DŘ běží lhůta od podání ,tj rozdíl od správy daní
(1) Daň nelze stanovit po uplynutí lhůty pro stanovení daně, která činí 3 roky. Lhůta pro stanovení daně počne běžet dnem, v němž uplynula lhůta pro podání řádného daňového tvrzení, nebo v němž se stala daň splatnou, aniž by zde byla současně povinnost podat řádné daňové tvrzení.
FŘ jsem doporučovala proto, že na některých FU je lépe se neptat
v
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
17. 2. 2011 14:30
Lze ještě podat SZM za rok 2007?