Re: Sbírka listin jinak v Praze
Mám stejný názor.
Ne však slepice na OR Praha. Ta ÚZ v .pdf s podpisy statutárů vrátila, že prý není opatřena elektronickým podpisem.
Hezký den!
Pane Pavle, mohu se zeptat, jak jste to vyresil ? Vyhrál jste nad slepicemi, nebo ony nad Vámi ?
Budu to sice řešit až v červnu, ale štěstí přeje připraveným.
Btw. dříve byl na stránkách rejstříkového soudo poměrně jasný manuál, teď tam buď není nic, a nebo to nemohu najít ...
Zavolal jsem té slepici, řekl jí, že postupuje protiprávně a že to oznámím předsedovi soudu. Za 2 dny jsem z datové schránky opět poslal ÚZ bez elektronického podpisu. Už jsou na webu. Nevím, zda tam byla jiná, normální úřednice, nebo se slepice poučila.
Hezký den!
Datové schránky byly za nekřesťanské peníze vybudovány jako základní spojení podnikatel x úřad.
Datové schránky sice umožňují používat elektronický podpis, ale je to jen další stupeň ochrany datových schránek. Základní zabezpečení je heslem. Kdo pošle zprávu ze schránky, toho musí úřad považovat za osobu, které schránka patří.
Když jsem se jí ptal, podle jakých předpisů musím mít ZAREP, dala mi sice odkaz na § 2 a 3 zákona č. 227/2000 Sb., ale tam nic takového není. Zákon jsem měl u sebe a tak jsem jí hned řekl, že budu informovat předsedu soudu, že mi znemožňuje splnit povinnost danou zákonem.
Nevím, jestli jsem tu slepici edukoval. :-))
Pevné nervy s neschopnými úředníky!
Ještě jednou děkuji.
OT - stačí si přečíst "Sdělení návštěvníkům"infocentra zde:
http://portal.justice.cz/Justice2/soud/soud.aspx?o=26&j=36&k=421&d=279046
Uvedené znamená, že když například k podání zapomenete něco přiložit, příp. přiložíte něco jiného, než je soud vyžaduje, tak už se nedovoláte vyšší soudní úřednici, se kterou bylo možné se v lepším případě i normálně domluvit, co přesně chce atd. Nikdo Vás na ni nepřepojí a univerzální rada soudu je "Zaplaťte si advokáta".
Ostatně podepsaný místopředseda soudu JUDr. Jirsa je jedním z těch pánů, kteří poměřují nezávislost justice výší svých příjmů, ale to už je zase trochu jiný příběh ...
Paradoxně to ten pan JUDr. považuje za "zkvalitnění" služeb. Nabrali nějaké nekvalifikované slepice, dali jim jedno školení a mají klídek.
Těším se, až budou stávkovat a hrozit Děkujeme, odcházíme!
Bez prohnilé a nekvalifikované justice by bylo lépe. Viz např. poslední výmysly soudu, že když ředitel/jednatel si platí pojištění, tak mu ti vandráci dodatečně neuznají nároky.
V celé civilizované Evropě je to možné, ale u nás se hledá každá možnost, jak odřít jednotlivce.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2011 14:52
Dobrý den,
můžu poslat sbírku listin přes datové schránky? Nemáme elektronický podpis a na justici.cz mě to bez toho nepustí. Posílá se na krajský nebo okresní soud?
Děkuji za odpovědi.