Stěhování zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

17. 2. 2011 15:11

Zaměstnavatel se bude stěhovat a od 1. září působit jinde. Ve smlouvě uvedena ulice, nicméně podle zaměsnavatele to není problém, má to prý ošéfované s právničkou.
    Vzhledem k tomu, že nepředpokládá nějaký odchod, tak to vidím na dodatek těsně před koncem srpna. (Již to tak jednou bylo).
    Pokud to tak bude, tak obecně je to jasné, výpoveď z jeho strany.

Co dělat, když mi tu výpověď ale nedá ještě v srpnu,protože to třeba nestihne nebo bude ješitný, a bude mi chtít znemožnit nástup do jiného zaměstnání. Kam chodit po 1. září? Na nové pracoviště?
    Ptám se z důvodu hledání nové práce, abych byl připraven na všechny varianty.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2011 16:28

pája

Re: Stěhování zaměstnavatele
      >Zaměstnavatel se bude stěhovat a od 1. září působit
      >jinde. Ve smlouvě uvedena ulice, nicméně podle
      >zaměsnavatele to není problém, má to prý ošéfované s
      >právničkou.

Myslíte-li v pracovní smlouvě, jako Vaše místo výkonu práce, tak změnu, nebude-li nová adresa na stejné ulici, může provést jen s Vaším souhlasem. S tím mu žádná právnička nic neudělá.

>Vzhledem k tomu, že nepředpokládá nějaký odchod, tak
      >to vidím na dodatek těsně před koncem srpna. (Již to
      >tak jednou bylo).
      >Pokud to tak bude, tak obecně je to jasné, výpoveď z
      >jeho strany.
      >
      >Co dělat, když mi tu výpověď ale nedá ještě v
      >srpnu,protože to třeba nestihne nebo bude ješitný, a bude mi
      >chtít znemožnit nástup do jiného zaměstnání. Kam chodit
      >po 1. září?
      Na staré původně sjednané v PS, jestliže Vám nebude přidělovat práci, tak jde o překážku na straně zam-tele.(bude platit průměrem).
      Nic nebrání tomu, abyste si sehnal novou práci, protože můžete mít soiběžně dva PP, pouze v případě sporu musíte prokazovat, že jste se opakovaně dostavoval na sjednané místo výkonu práce a zam-tel Vám ji nepřiděloval.
      Na nové pracoviště?
      >Ptám se z důvodu hledání nové práce, abych byl
      >připraven na všechny varianty.
      >Děkuji.

• 17. 2. 2011 18:23

Karl_von (neregistrovaný)

Děkuji, nicméně se ještě zeptám: přijít tam a čtvrhodinky postát a jít pryč? Vrátný mě do areálu rozhodně již nepustí.

• 18. 2. 2011 10:27

pája

no to by mohlo pro prokázání stačit a pak se odebrat do nového zaměstnání.Hlavně bych opakovaně kontaktoval zam-tele a požadoval práci dle PS a současně náhradu za dny, kdy práci nepřidělil. Prostě otravovat ho, aby pochopil, že musí jinak. Ale asipředbíháme, uvidíte, jak to dopadne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).