Re: RD a příjem
O co Vás požádala? O RD? Rodič. dovolenou píšete čerpá. Požádala o RZD?
Vždyť píšete, že nemá podepsané daň. prohlášení a platila zálohovou daň. To znamená, že RZD nepřichází v úvahu. Vystavíte Potvrzení o zdanit. příjmech a podá daň. př. na FÚ. Pravděpodobně má ještě jinde další příjem, tak si příp. požádá o Potvrz. o zd. př. i od této firmy a vše podá na FÚ. Ale to je její problém - ne Váš.
Re: RD a příjem
Prosím Vás, o co Vás do 15.2. požádala? Zkratkou RD se označuje rodičovská dovolená. Pokud jste měla na mysli, že Vás požádala o roční zúčtování daně, tak to je zkratka RZD. Pokud Vás teda požádala o RZD, tak jí ho nemůžete udělat, protože u Vás neměla podepsané prohlášení (nevím proč ho nepodepsala) a byly jí srážené zálohové daně. V takovém případě nemůže zaměstnavatel zúčtování provést, ona je povinna podat přiznání. Vy jí vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech a ona to vyplní do přiznání a daně jí vrátí finanční úřad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2011 6:49
Naše zc je na rod. dovolené a pobírá rod. příspěvek.
Zároveň má u nás DoPP s příjmem větším než 5.000 - zál. daň (nepodepsala si daň. prohlášení). A teď mě tedy žádá o RD. Prosím na co si dát pozor, jak postupovat? RD mě letos čeká poprvé.
Zatím mám naštudováno, že rod. příspěvek nepatří do příjmu pač není daněn. Ale nevim, kdy si zc může uplatnit roční slevu na poplatníka... Je to určeno dle odprac. měsíců v roce či min. příjmem? Děkuji všem za rady!