Re: Dodatečně podepsané prohlášení
Tak to Vám vůbec nezávidím. Akorát Vám přidělal důchodce práci. Nechápu, který "chytrák" vymyslel, že se může dodatečně dopodepisovat daň. prohl. Asi si to v praxi nezkusil, tak neví, co to dá za práci. Lidé, kteří pracují jsou svéprávní (nebo mají své zástupce), tak proč si nemohou podepsat daň. př. jen při vstupu do zaměstnání (jak je tomu nyní - do 30 dnů) a pak vždy na zač. roku?
Re: Dodatečně podepsané prohlášení
U srážkové to není žádný problém, tam se napíše částka do sl.6 a požádá se FÚ o převedení částky na závislou, ale jak u závislovky, to fakt netuším a zatim mi nikdo nedokázal poradit.
Vyřešila jsem to tak,že jsem se s nim dohodla a podá si daň.přiznání sám s tím, že mu ho připravím. Zkuste to taky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2011 7:29
Prosím o radu - měli jsme v r. 2010 zaměstnaného důchodce na DPP. V jednom měsíci mu mzda přesáhla 5.000,-Kč. Takže v některých měsících mu byla sražena srážková daň a v tom jednom zálohová. Podepsal mi dodatečně prohlášení a požádal o roční zúčtování daně. Co musím všechno udělat, když mu budu vracet i tu srážkovou daň? Byla uhrazena FÚ na účet srážkové daně a teď se z ní stane zálohová - musím žádat o převedení na jiný účet? A jak se to uvede do formulářů Vyúčtování srážkové daně a Vyúčtování zálohové daně? Moc děkuji za odpověď.