Re: rozpočtové org.-účetnictví obcí
Ano, účtuji obec. Dělám to při zaměstnání, jsme malá obec, snažím se to zvládat, i když někdy toho mám "plné kecky", protože těch nároků a administrativy i na malé obce je dost. No, ono kdyby mě to nebavilo, tak to dělat nebudu, ale mě to zatím naštěstí baví.
Převodový můstek se týkal období přechodu roku 2009 na rok 2010. Byla vydána nový směrná účtová osnova, některé účty zmizely, jiné byly přejmenovány, přečíslovány a přidány nové. Přiblížily se podnikatelským účtům, ale samozřejmě účetnictví státu je nadále hodně specifické. Podívejte se na odkaz níže, rozklikněte si přílohu a myslím, že Vám princip převodového můstku bude jasný.
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/dc_ok_ucetni_reforma_vf_52376.html
Jarmila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2011 7:54
Dosud jsem účtovala jen PÚ společností. Nyní mám dělat účto malé obce. Můžete mi prosím poradit, jaké zákony se tohoto týkají, popř. napsat odkaz na dané stránky? Moc děkuji