Re: Ukončení PP
Však já netvrdím,že to tak máme..já jenom píšu co chtěl pan šéf...máme napsán §52c. Představa vedení a realita je jiná.
Pokud šéf chce, aby ten člověk skončil dnes, tak se na tom s ním musí dohodnout. Pokud se nedohodnou, tak ten člověk dnes neskončí, i kdybyste tam stokrát napsali, že jste nespokojení s jeho prací. To byste mu nejprve museli dát písemné napomenutí a stanovit lhůtu na odstranění nedostatků a teprve kdyby stále pracoval nekvalitně, mohli byste mu dát výpověď (s výpovědní dobou) bez odstupného. Pokud ovšem to chcete udělat tak, aby skončil dnes a dát mu odstupné, tak by nejprve musel zaměstnavatel vyhodnotit, že je ten člověk nadbytečný. Pak se s ním dohodnout, že skončí a důvodem pro jeho skončení je nadbytečnost - a takto to sepsat do dohody o skončení. Pak by skončil a náleželo by 3měsíční odstupné. Ale to by zas byl nesmysl tam psát, že jste nespokojení s jeho prací.
Zrovna včera jsem četla článek o zápočtových listech (bohužel už nevím na jakém webu) - v zápočtovém listu nesmí být uvedeno pracovní hodnocení a jiné údaje, ale jen základní potřebné údaje o pracovním poměru - datum a způsob ukončení (podle jakého §), doba zaměstnání, srážky apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
18. 2. 2011 8:09
Zaměstavatel chce dnes propustit zaměstnance.
Prosím o radu. Chtějí mu dát 3 měsíce odstupné: Dalo by se pro nadbytečnost.
Ale šéf chce, abych udělala papíry a bylo tam napsáno,že nejsme spokojeni s jeho prácí.
Nemáme žádné napomenutí atd..
Je vůbec možné napsat takové ukončení PP ?