Re: Řádná + rodičkovská dovolená
Pokud požádala o čerpání řádné dovolené, tak nemohla nastoupit na rodičovskou dovolenou. Řádná a rodičovská dovolenou jsou názvy volna, takže nemůže mít obě volna zároveň. Od 14.2. jí dáte čerpání řádné dovolené a až pak po vyčerpání zadáte rodičovskou dovolenou. Zároveň je ale již při čerpání řádné dovolené jistě poživatelem rodičovského příspěvku, čili zdravotně pojištěna státem. To byste tam také měla mít možnost někde zadat, aby se Vám nestalo, že jí program vypočítá zdravotní pojištění z 8 tisíc, i když jich nedosáhne. Zadávání a nastavování závisí na Vašem programu, který používáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2011 12:27
Dobrý den, prosím Vás někoho o radu. Mám zaměstnankyni, která je na mateřské dovolené, která jí skončila 13.2.2011. Tím pádem od 14.2.2011 nastoupila na rodičovskou dovolenou. Zároven písemně zažádala o čerpání dovolené, na který měla nárok. Zajímá mě tedy, jestli jí mám v systému nastavit od 14.2.2011 čerpání řádné dovolené a následné po dočerpání řádné dovolené nastavit rodičovskou dovolenou? Nebo jí můžu nastavit od 14.2.2011 jak čerpání řádné, tak rodičovské dovolené? Děkuji za odpovědi, nemám ještě mnoho zkušeností.