Re: RD-MD
Nesmysl, nástupem na MD musí požádat o RD na druhé dítě. Jak by mohla běžet RD na první dítě, když byla na MD na druhé dítě ?
Pokud si nepožádala o RD na druhé dítě, má se za to, že požádala tzv. konkludentně, tj. do 3 let věku dítěte (druhého) a vy nejste povinni ji umožnit případný dřívější nástup do zaměstnání.
Ano, jsem téhož názoru, jen jsem se chtěla přesvědčit,zaměstnankyně byla totiž velmi arogantní se slovy, že nemusí o nic žádat atp. Ale myslela jsem, že požádat musí, byť ústně nebo když už požádala na první dítě, tak na druhé nemusí? Tedy s tím, že jí nebudeme povinni umožnit případný dřívější nástup do zaměstnání. Děkuji
Právě proto , že matky zapomínají žádat i u prvního dítěte o RD a když nenastoupí do práce, soudy (neumím to přesně vyjádřit) rozhodly, že to není absence v pravém slova smyslu, tak se bere, že pokud po skončení MD matka nepožádá o RD a do práce nechodí, že požádala tzv. konkludentně, tj. do 3 let věku dítěte. Dřívější nástup nejste povinni umožnit. Zkuste se mrknou tady v historii , zejména VH to to několikrát probírala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2011 13:26
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnankyně na RD znovu otěhotněla a nastoupila na MD. Po skončení MD nepožádala o RD a brání se tím, že jí ještě běží RD od staršího dítěte. Je to tak? Nebo musí znovu požádat o rodičovskou dovolenou pro druhé dítě? Moc děkuji za odpověď.