Re: Pořízení zboží z EU a DUZP
Děkuji! A když jsme fakturu přijali 28.1. a já ji účtuji třeba až dnes, 21.2., tak mám doplnit dnešní datum a dnešní kurz a do přiznání půjde až v únoru, je to tak?
A co tedy znamená ten §25, kde se píše o povinnosti přiznat daň k 15. dni následujícího měsíce... atd. Díky.
Re: Pořízení zboží z EU a DUZP
en se podle mě vztahuje k případu, kdy obdržíte např v lednu zboží, ale do 15 . náseldujícího měsíce-února nemáte fakturu,
nedoplníte údaje ke zdanění, pak musíte provést odvod dph k 15.2. a odpočet si uděláte na základě přijaté faktury třeba až za půl roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2011 16:42
Dobrý den,
mám v tom trochu chaos - když pořídím zboží z EU, tak které datum je vlastně DUZP a ke kterému mám prepočítat do CZK? Datum vystavení na faktuře je 26.1., datum přijetí je 28.1. Dle § 25 jsem povinna přiznat daň k 15. dni následujícího měsíce. Takže přepočítat k 15.? A potom v § 35/2 je napsané že mám doplnit údaje (datum uskutečnění pořízení = ?, sazbu daně, daň v Kč a datum doplnění údajů, přičemž to je zároveň datum vystavení dokladu. Takže mám minimálně 3 datumy a nevím, ke kterýmu vzít kurz? Díky moc za reakce. P.