Výdaje paušálem

• (neregistrovaný)

19. 2. 2011 14:33

Dobrý den,
    chtěl bych se jen zeptat zda si to myslím dobře. Podnikám jako malíř a zároveň v zemědělství. Uplatňuji výdaje procentem tedy 80%. Do příjmu zahrnu i přijatou dotaci a výdaje budou 80%. Pokud si platím silniční daň na auto které je soukromé už ale paušál 4000,-/měs je zahrnut ve výdajích 80%, že ano? Tudíž bych nemusel ani platit silniční daň? A ještě jedna věc, pokud jsem loni musel vracet přijatu dotaci kvůli nesplnění podmínek, a já jí měl ve zdanit.příjmech co pro mě bude letos kdy jsem ji vracel, nebudu o ní účtovat? Děkuji moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2011 16:01

J.P. (neregistrovaný)

Re: výdaje paušálem
      V paušálu už je zahrnuto vše, tedy i paušál 4000 na auto. Silniční daň byste správně platit měl už jen proto, že používáte auto pro firemní účely. Mnoho lidí ale uvažuje jako vy a od silniční daně se odhlásí,podle zákona to ale správně nebude.
      Co se týče dotace, myslím si že to bude zdanitelný výdaj, vzhledem k tomu že uplatňujete paušální výdaje, tak o ní neúčtujete.

• 19. 2. 2011 17:21

a.h. (neregistrovaný)

Děkuji moc a ještě se zeptám musím vést pokladnu když nemusím účtovat o výdajích. Mám paragony schované, ale nikam je neuvádím ale nevím zda se nemusí jen vs¨ést.

• 19. 2. 2011 17:53

J.P. (neregistrovaný)

Musíte vést evidenci o příjmech, takže pokud máte příjmy pokladnou, tak povedete evidenci o těchto příjmech. Paragony nepotřebujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).