Jakou formu pracovního vztahu

• (neregistrovaný)

23. 11. 2011 12:48

Dobrý den, chci se zeptat na to, jaké mám v mém případě možnosti. Jsem zaměstnanec a na vedlejší činnost provozuji autodopravu. Mám pouze jedno vozidlo a nemůžu si dovolit mít klasického zaměstnance, za kterého budu v případě nemoci platit nemocenskou a jiné další výdaje. Zatím jsem si vybíral z řad důchodců, kteří mají tyto věci vyřešené, ale zase nemají potřebné tempo na vykonávání práce, takže potřebuji někoho mladšího, který by práci zvládal. Stát mi neustálím vytvářením lepších podmínek pro podporou podnikání rozvoj mého podnikání spíše komplikuje, tak mě zajímá, jaké mám jiné možnosti, abych mohl pokračovat v podnikání. 

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2011 13:15

autorka

Dobrý den,

jedinou možností jak se vyhnout povinností spojených s placením nemocenského apod. je sjednání dohody o provedení práce. Ta by neměla v souvislosti se změnami od roku 2012 převýšit 10 000 Kč měsíčně (z důvodu založení účasti na nemocenském pojištění). Při sjednání pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti se odvodům pojistného a dalším povinnostem nevyhnete.

Dagmar Kučerová  :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).