Re: Daňové zvýhodnění na děti - máme nár
už vám odpovídali, nemůže si váš přítel uplatnit slevu na manželku, proiože nejste manželé a ze stejného důvodoů si nemůže uplatnit daňové zvýhodnění na vaše 2 děti, takže si může uplatnit jen slevu na poplatníka a daňové zvýhodnění na vaše společné dítě( Předpokládám ,že žijete ve společné domácnosti a on je otec dítěte)
už je to jasné?
Re: Daňové zvýhodnění na děti - máme nár
Pokud za rok neměl hrubého ani 48 tisíc, nedostane ani bonus na to vaše společné dítě. Jinak se vše odvíjí od příjmu a z toho o výši odvedené daně. Při menších příjmech si odpočet na manželku neuplatní, protože od nulové daně už nic neodečtete, ale bonusy na děti by dostal všechny. Tak že, když ho zítra dokopete k oltáří, tak za letošek uplatní navíc 10x 967 x 2 vaše děti = celkem 19340 korun
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2011 12:34
A ještě se hloupě zeptám, on by opravdu měl možnost uplatnit si vše v plné výši bez ohledu, kolik si sám vydělal a zaplatil na daních. Bylo by mu skutečně vyplaceno (formou bonusů):
1 x 11.604,- naše společné dítě (to uplatnil)
2 x 11.604,- mé děti
1 x 24.840,- na mě
1x 24.840,- na sebe (to samozřejmě také uplatnil)
Měl totiž příjem kolem 13tis hrubého a 3 měsíce byl bez zaměstnání - hlášen na PU.
Děkuji
>>Prosím zkušené ještě jednou, nemá-li nárok můj přítel
>>(viz. níže), je nějaký způsob, jak si daňové
>>zvýhodnění na děti uplatním já?
>>Děkuji
>>
>
>
>Pokud nemáte žádný zdanitelný příjem a tudíž neplatíte
>daně, tak si daňové zvýhodnění nemáte z čeho uplatnit.
>Musela byste začít vydělávat (nastoupit do práce,
>podnikat) nebo byste se museli s přítelem vzít, manžel si
>může uplatnit i děti manželky. Ale obojí je řešení do
>budoucnosti, nedá se vztáhnout už k uplynulému roku.
>Tam vám sleva a bonus na vaše děti propadnout, nemáte
>je jak využít.