Re: odpisy - money S3
Odpis není přece výdaj, do deníku se tudíž dostat nemůže. Odpisy musíte nejdříve "zaúčtovat" přes "majetek - zaúčtování majetku". Poté se Vám zobrazí v "účetnictví - závěrkové operace - uzávěrkové úpravy". V daňovém přiznání se odpisy zapisují na str. 2 přílohy č. 1, do oddílu E ... podle § 23 snižující ... tato částka se pak přenese do řádku 106 na str. 1. přílohy č. 1.
MOC DĚKUJI. Mohli byse mi prosím ještě poradit?
Prosím o radu jak zaúčtovat. (vedeme DE)
Pořídili jsme si zboží v hodnotě 100.000Kč, což jsme dali do odpisů. Mám tedy v účetnictví FP na 100.000Kč (nedaňové). Tuto fakturu jsme ale nezaplatili. Pro stejnou firmu u které jsme zboží koupili pracujeme a jsme odměňování formou provizí a tak každý měsíc jsme vystavili fakturu na práci, firma nám fakturu neproplatila ale započetla a vystavila k tomu zálohovou fakturu. jak to mám všechno zaúčtovat?
FP na 100.000Kč - nedaňové
FV (provize) - daňové
ZÁLOHY ?
jednou ročně odpis.
Zápočet FP a FV?
Já zaúčtuji FP - pod pohybem V100-HIM + daň, na kartu na odpisy dám cenu základní - bez DPH, vytvořím kartu - zařazení, kde dám opět pohyb V100 - HIM, ale zatrhnu - zaúčtováno a tím se mi už nevytvoří doklad na zařazení, vytvořím odpisový plán - V117 - pak provádím odpisy - to už nechám programem vytvořit interní doklady. Zápočty dělám v interních dokladech - pokud program sám nenabídne zápočet, vytvořím ručně, ale pokud si chcete vytisknout doklad, musíte dřív, než dáte vytvořit ID, jako zaplatím FV a FP - každý zvlášť dokladem. Podle pohybů na fakturách mám i v peněžním deníku.
Snad jsem to popsala aspoň trochu srozumitelně.
Do peněžního deníku vstupují výdaje a příjmy, které projdou pokladnou či bankou, interní doklady slouží pouze pro zápočty a další doklady - daňové odpisy a pod, u odpisů - v uzávěrkových úpravách - zatrženo při prohlížení pen. deníku. Mzdy se projeví v Závazcích - po uhrazení se načtou do pen.deníku. Takže stručně - zápočet + - = 0, neprojeví se v pen. deníku - je uhrazeno, ale zkontrolujte správné zaúčtování FV a FP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2011 16:31
Prosím poradí mi někdo?
Vedeme daňovou evidenci, pracuji v účetním programu Money S3.
Mám v majetku: DHM (100.000Kč) - odpisová skupina 1., na 3 roky 20tis + 40tis + 40tis.
Jak mám odpis dostat do peněžního deníku ( do podkladu pro výpočet daně z příjmu).